Birçok telefon markası flip telefonlarda başarılı olduktan sonra Apple da flip telefon pazarına girmek istiyor.

Piyasadaki flip telefonların sayısı her geçen gün artıyor. Samsung’un geliştirdiği teknoloji, kullanıcılardan yoğun talep görüyor. Son yıllarda yenilikçi olmadığı için eleştirilen Apple, katlanabilir bir iPhone üreterek bu eleştiriye son vermek istiyor.

Yıllardır çeşitli ortaklarla katlanabilir telefon teknolojisi üzerinde çalışan Apple’ın gelecek planları hala bir muamma. Ancak iPhone Flip modellerinin bir gün mutlaka pazardaki yerini alacağına inanılıyor.

Apple birkaç katlanabilir iPhone modeli yapacak

Katlanabilir telefonlar söz konusu olduğunda tahmin edebileceğiniz gibi en önemli nokta istikrar. Şimdiye kadarki en iyi flip telefonlardan biri olarak kabul edilen Galaxy Z Flip 4, 200.000 kata dayanacak kadar sağlam. 2017’den bu yana teknoloji için birkaç patent satın alan ve prototipler geliştiren Apple’ın en azından Samsung ile eşit olmak istediğine inanılıyor.

Öte yandan Apple’ın katlanır telefonlara hızlı bir tanıtım yapmak ve farklı modeller yapmak istediği sızıntılardan biri de bu. Z Flip ve Z Fold iPhone tasarımlarına sahip iki yeni katlanır telefon modelinin yanı sıra Microsoft Surface Duo ile karşımıza çıkan çift ekranlı bir modelin de olacağı düşünülüyor. Yıllar içinde iPad ve tablet tasarlama konusunda çok deneyim kazanan şirket, katlanabilir 7,5 ila 8 inçlik bir tablet telefon tasarımı üzerinde çalışıyor. Şirketin şimdiye kadar yaptığı patent başvuruları, katlanabilir iPhone’ların çok uzak olmadığını gösteriyor.

Katlanabilir iPhone’lar 2025’te piyasaya sürülecek!

Apple için, yazılım desteği en çok flip telefonlar için önemlidir. Özgün tasarımlarıyla her zaman ön planda olan şirketin, katlanabilir telefonlarla bir şeyleri değiştirmeye çalışacağına inanılıyor. Yeni iPhone modellerinin 2022’de duyurulması bekleniyor. Ancak pandemi döneminde Apple böyle radikal bir adımı ertelemiş olabilir. Ayrıca şirketin şu ana kadar cihazın en az 3 farklı prototipini ürettiği daha önceki sızıntılardan biri. Katlanabilir iPhone’larla ilgili çoğu bilginin spekülasyon düzeyinde kaldığını belirtmekte fayda var. Ancak uzun süredir bu teknolojiye yatırım yapan Apple’ın en az bir cihazla şansını denemesi bekleniyor. Uzmanlara göre katlanabilir iPhone’lar için en erken tarih Şubat 2025.

Çıktığında katlanabilir iPhone alacak mısınız? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir