Apple’ın iPhone 15 Pro modelinde dokunmatik olan katı hal butonları yer vereceği söylentileri uzun zamandır etrafta dolaşmaya devam ediyor. Ancak, MacRumors sitesinde yayınlanmış olan yeni bir habere göre, Cupertino merkezli şirketin iPhone’un fiziksel tuşlarını en az bir yıl daha tutmaya karar verdiklerini gösteriyor.

Söz konusu haber içerisinde Apple bileşen tedarikçilerinden biri olan Cirrus Logic tarafından hissedarlarına gönderilen bir mektup da yer alıyor.

Mektupta bulunan şu ifade dikkat çekiyor:

“Daha önceki hissedar mektuplarında bu yılın sonbaharında piyasaya sürülmesi planlanan yeni bir üründen bahsetmiştik. Ancak artık bu ürünün planlanan şekilde piyasaya çıkması beklenmiyor.”

Cirrus Apple’ın Taptic Engine ismi verilen dokunmatik motorunda kullanılan bileşenlerin üreticileri arasında yerini alıyor. Şirket, 2022’deki gelirlerinin yüzde 79’unu Kasım ayı içerisinde hissedarlara gönderilmiş olan bir mektup ile şirketin yeni bir yüksek performanslı karışık sinyal bileşeni üzerinde çalışmakta olduğunu ve bunun 2023’te akıllı telefonlarda kullanılabilecek duruma geleceği belirtilmişti. Cirrus’un son mektubunda ise bu son geleceği ile ilgili şu an için bir şey söylenmeyeceği üstü kapalı bir halde ifade ediliyor.

iPhone 15 RAM kapasitesi belli olmuş olabilir

iPhone 15 Pro modellerinin beklenilen değişimden vazgeçilmesi sinyali daha önce de görülmüştü

Apple’ın iPhone 15 Pro modellerinde katı hal tuşlarına da yer vereceği söylentisi ilk olarak analiyst Ming-Chi Kuo tarafından gündeme getirilmişti. Şirketin telefonda bulunan fiziksel ses kontrol ve güç butonunun değiştirilip yerine katı hal tuşlarına geçiş yapacağını belirtmiş ve teknik aksaklıklar nedeniyle bu değişikliklerden vazgeçilme ihtimalinin sinyalini de vermişti.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir