Apple’ın piyasa değeri yakın tarihte 3 trilyon doları geçti. Şirket her ne kadar 2023 yılında geçtiğimiz seneye oranla daha düşük gelir elde etse de analistler firmanın geleceği için iyimser. Yılın son çeyreğinde iyi rakamlar bekleyen firma analistleri, gelecek sene Apple Vision Pro ile karma gerçekli pazarına girecek olması ve diğer bazı sebepler ile 4 trilyon dolar piyasa değerine ulaşması bekleniyor.

2024 yılında 230 milyon iPhone satışı bekleniyor

2024 yılında 230 milyon iPhone satışı bekleniyor

Raporlara göre iPhone satışlarında yavaşlama veya duraklama beklentisi bulunmuyor. Wedbush analistleri, Apple’ın 2024 yılında 220-230 milyon arası telefon satış rakamına ulaşacağı konusunda hemfikir. Yatırımcılar ise tatil sezonunda iPhone 15 satışlarının güçlü olacağını düşünüyor.

Ancak Apple, Çin’de Huawei’nin yeniden yükselişi nedeni ile kendisini zorlu bir rekabetin içerisinde bulabilir. Wedbush bölgede 100 milyon telefon sevkiyatına ulaşabilecek bir pazar olduğunu söylüyor. Apple’ın piyasa değerini arttıracak bir diğer gelişme ise, şirketin hizmetler bölümünün istikrarlı olarak büyümeye devam etmesi şeklinde gösteriliyor. Tek başına hizmetler bölümünün 1.5 ile 1.6 trilyon dolar bir değere sahip olduğu ifade ediliyor. Apple’ın finansal sonuçlarına bakıldığı zaman önceki çeyreğe göre artan tek bölümün hizmetler kategorisi olduğu görülüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir