Çin’de yayımlanan son raporlar ile birlikte listenin tepesindeki marka Apple oldu. Son dönemlerde artan satışları ve etkinliği ile dikkat çeken Apple, böylece liderliği 5 yılın ardından geri aldı. Pazar araştırma şirketi olan CINNO Research tarafından yapılan yeni bir araştırmada ise şirketin bu başarıyı nasıl yakaladığını 5 maddeyle anlatıldı.

Fiyatlarda düşüş yapıldı

Apple fiyatlandırma konusunda katı şirketlerden birisi olsa da Çin’de fiyatlarda esnek bir uygulama başlatıldı. iPhone 12’de 1068 dolar çıkış fiyatı belirlenirken, iPhone 13 için 842 dolarlık bir etiket fiyatı tercih edildi. Üstelik iPhone 13 serisi, fiyatı düşmesinin yanı sıra ürün gücü açısından da birçok yükseltmeye sahip. Tasarım, pil ömrü, performans ve diğer pek çok bölümde yükseltmeler yapıldı.

Küçük çentik tasarımı sevildi

Telefonların tasarımında çentik üzerinden yapılan değişim, yeni model ile birlikte sevildi. iPhone 13 modelinde yer alan çentik, yüzde 20 oranında küçültüldü.

Daha iyi pil ömrü

iPhone 13 ile birlikte pil ömrü de iyileştirildi. iPhone 13’ün 19 saat kesintisiz video izleme desteği, iPhone 12’ye göre 2 saatlik bir artışın yapıldığını gösteriyor. Üstelik iPhone 13 Pro, 22 saat kesintisiz video oynatabiliyor. iPhone 13 Pro Max’te ise bu süre 28 saat.

Performans artışı

Apple tarafından geliştirilen yeni modellerde bölgede, TSMC’nin 5nm işlemiyle oluşturulmuş en yeni A15 Bionic işlemcisi kullanılıyor. Bu iyileştirme ile birlikte telefon çok daha performanslı hale getirildi.

Kamera performansı

iPhone yeni nesli ile birlikte kamera performansı da arttırıldı. iPhone 13 serisinin arkasında yer alan kameralar, önceki serilere göre çok daha iyi ve gelişmiş özelliklere sahip. İPhone 13 serisi 4K 60fps ile desteklenirken bir önceki yıl bu oran 4K 30fps olarak belirlenmişti.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir