Apple, 2024 ilk çeyrek raporunu paylaştı. Yapılan paylaşım ile şirketin 2.2 milyarı aşan aktif cihaz sayısı ile rekor kırdığı görüldü.

Apple yoluna doludizgin devam ediyor. Şirket yayınladığı son çeyrek raporlarında kendi rekorunu da geçecek yeni verileri paylaştı. Apple tarafından üretilen ve kullanımda olan cihaz sayısının 2.2 milyarı aştığı açıklandı. iPhone, iPad ve Mac gibi tüm Apple ürünlerini kapsayan bu sayı, Apple’ın bir önceki rekorunu kırdığını ve yeni bir kilometre taşına ulaştığını gösterdi.

CEO Tim Cook’tan 2.2 Milyar Mesajı

Tim Cook konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Kurulu aktif cihaz sayımızın 2.2 milyarı aşarak, tüm ürünlerde ve coğrafi bölümlerde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.” diyerek tüm zamanların rekorunu kırdıklarını ifade etti. 1 yıl önce Apple 2 milyar barajını aşmayı başarmıştı. Aradan geçen 1 yıllık sürede aktif cihaz kullanımı yüzde 10 arttıran Apple, böylece yeni bir rekorun daha sahibi olmayı başardı. 2022 yılında ise 1.8 milyar olarak açıklanmıştı. Her yıl yaklaşık benzer bir artış yaşayan Apple, rekorunu gelecek yıl da kırabilecek potansiyelde. Bugün satışa çıkan yeni cihazlarıyla birlikte ürün çeşitliliğini daha da arttıran Apple, satışa çıktığı tüm ülkelerde satışlarını sorunsuz bir şekilde sürdürüyor.

Apple'dan Rekor: Kullanımdaki Cihaz Sayısı 2.2 Milyarı Aştı
Apple’dan Rekor: Kullanımdaki Cihaz Sayısı 2.2 Milyarı Aştı

Kullanımdaki Cihazların 1 Milyarı iPhone Olabilir

2.2 milyar aktif cihaz sayısı içerisinde tekil kullanıcı sayısının ne kadar olduğu, en çok hangi ürünlerin kullanımda olduğu merak edildi. Ancak Apple bu konuda herhangi bir detaya yer vermedi. Uzmanlar ve istatistik şirketleri tarafından yapılan derlemelere göre 2.2 milyar aktif cihazın 1 milyardan fazlasının iPhone olduğu ve kalan 1 milyarlık kısmın da diğer Apple ürünleri arasında paylaşıldığı ifade edildi.

Apple Hissedarlara Temettü Ödeyecek

Paylaşılan mali raporlarla birlikte temettü ödemelerine dair de açıklama yapıldı. Raporda “Apple’ın yönetim kurulu, şirketin adi hisse senetleri başına 0,24 ABD doları tutarında nakit temettü dağıtılacağını duyurdu. Temettü, 12 Şubat 2024 mesai kapanışı itibarıyla kayıtlı hissedarlara 15 Şubat 2024 tarihinde ödenecektir.” denildi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir