Geçtiğimiz günlerde Fransa’da iPhone 12 satışları yasaklanmıştı. Sebebi ise SAR değerinin yüksek çıkması olmuştu. Apple sessiz kalmadı, iPhone 12 modelini savundu. İşte ayrıntılar!

SAR değeri, akıllı bir cep telefonunun insan bedeni üzerindeki radyasyon emilimini ölçen parametrelerden bir tanesidir. Bu da kullanıcı sağlığı açısından büyük bir önem taşır. Fransa’nın konu ile ilgilenen yetkilileri, iPhone 12 modelinin bu standartları hiçbir şekilde karşılamadığını öne sürdü ve Apple şirketine de 15 günlük bir süre tanımış oldu.

Fakat Apple, bu yasağı onaylamadı. iPhone 12 modelinin radyasyon standartlarını tamamı ile yerine getirdiğini açıkladı. Şirket, 2020 senesinde piyasaya çıkan iPhone 12 modelinin uluslararası kuruluşlar tarafından direkt olarak onaylandığını da sözlerine ekledi.

Apple iPhone 12’yi Sahipsiz Bırakmadı

SAR değeri, cep telefonlarının güvenli kullanımı açısından mühimdir. Her ülkenin kendi belirlediği SAR sınırları vardır. Fransa, bahsi geçen SAR sınırını aşan cihazların satışını durdurarak kullanıcıların sağlığını korumak istiyor. Fakat Apple, iPhone 12 cep telefonu modelinin bu sınırları hiçbir şekilde aşmadığını belirtti. Bu yüzden de yasak kararını net bir dille reddetmiş oldu.

Tabii bu iddiasını çeşitli belgelerle destekledi. Telefonun SAR değerlerinin her açıdan standartlara uyduğunu ifade etti. Bahsi geçen olay, teknoloji firmalarının ürünlerinin uygunluğu ile ilgili hassasiyetini arttırdı. Güncel olarak birçok şirket şu anda SAR değerlerini sorguluyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir