Apple tarafından yayımlanan macOS Sonoma işletim sistemi için büyük güncellemelerden olan macOS Sonoma 14.2 paylaşıldı. ‌

İşte Apple’da macOS 14.2 ile Gelen Güncellemeler

macOS Sonoma 14.1 güncellemesinin yayımınından  altı hafta sonra macOS Sonoma‌ 14.2 ise kullanıcılarla buluşmuş durumda. Yapılan son güncellemeler ise tahmin edeceğiniz üzere farklı gelişmiş özellikler içeriyor. İlk olarak güncellemede PDF’ler için gelişmiş otomatik doldurma seçenekleri, Mesajlar, Saat ve Hava Durumu iyileştirmelerine sahip. Mac’ler için farklılaşmış özellikler beraberinde hata düzeltmeleri ve güvenlik arttırmak amacı içeren yazılım güncellemeleri içeriyor. 

İşte Apple’da macOS 14.2 ile Gelen Güncellemeler

Hava Durumu

Yeni araç takımlarından olan bir saat sonra yağış tahmini, günlük tahminler, gün doğumu ve gün batımı saatleri ile Hava Kalitesi, Hissedilen ve rüzgâr hızı gibi konularda başka bir uygulamaya başvurmadan o anki hava koşulları arasından seçim yapmanızı sağlıyor.

Yağış miktarları noktasında gelecek 10 gün içindeki belirli bir gün için yağmurlu ve karlı hava koşullarını size önden bilgilendirerek temkinli hareket etmenizi sağlar.

Rüzgâr haritasının anlık görüntüsü sayesinde rüzgâr yönünü hızlıca değerlendirmenizi ve gelecek 24 saat için tahmini rüzgâr koşullarına hazırlıklı olmak adına fayda sağlıyor.

Mesajlar

Mesaj üzerindeki Çıkartma Ekle seçeneği doğrudan mesaj balonuna çıkartma kullanarak tepki eklemenizi sağlıyor. 

Sağ üst köşede bulunan ok olan ara pencereyi kapatmak için ok’a tıklanması durumunda yazışmadaki ilk okunmamış mesaja kolayca erişmenizi sağlıyor. 

Kişi Anahtarı Doğrulama özelliği ile beklenmedik siber tehditlerle karşılaşan kişilerin yalnızca doğru mercii ile mesajlaştıklarına emin olmalarını sağlayan  olan otomatik mesajlar ve kişi doğrulama kodları sunarak kullanıcıya güvenilir deneyimler sunuyor. 

 PDF’ler

Gelişmiş Otomatik Doldurma özelliği sayesinde  PDF’lerdeki ve diğer formlardaki doldurması gereken alanları belirler ve bunları kişilerinizdeki adlar ve adresler gibi bilgilerle doldurarak deneyiminizde size zaman kazandırıyor. 

Saat

Birden fazla sayaç kullanmak isterseniz aynı anda birçok sayacı çalıştırmanıza ve her bir sayaç için çeşitli isimler kullanmanızı sağlıyor.

Sayaç ön ayarları kayıtları sayesinde önceden ayarlanmış seçeneklerle hızlıca bir sayaç başlatmanıza yardımcı oluyor.

Son Kullanılanlardaki sayaç güncellemeleri beraberinde  yakın zamanda kullandığınız uygulama içi sayaçları kolayca yeniden başlatmanızı sağlıyor

Örneğin; 

Apple Music’teki Favori Parçalar listesinizde sık dinlenen olarak işaretlediğiniz parçalara hızlı dönüş sağlıyor.

Apple Music’teki Dinleme Geçmişi kontrolü ile  dinlediğiniz müziklerin son çalınanlar’da görünmemesi veya önerilerinizi etkilememesi adına pasif hale getirilebiliyor. 

Ayrıca, Shazam Müzik Tanıma uygulamasındaki çevrimiçi olarak veya çevrenizde çalan parçaları AirPods kullanılırken dahi  hızlı bir şekilde bulunmasına olanak tanıyor 

Yeni klavye yazılımları beraberinde 7 ek Sami dili kullanımına olanak sağlıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir