Dünyanın en büyük teknolojik firmalarından biri olan Apple, son zamanlarda üçüncü taraf uygulama mağazaları için sağladığı fiyatlandırma yapısı nedeniyle birçok işletme tarafından eleştiriliyor. Bu duruma Microsoft da bir şey söyledi.

Konuya yabancı olanlar için kısa bir özet geçelim. Dijital Hizmetler Yasası, Avrupa Birliği sayesinde Mart ayında yürürlüğe girecek. Sonuç olarak Apple, tüketicilerin dış uygulama mağazalarından uygulama indirmelerine izin vermek zorunda kalacak.

Ancak işletmenin üçüncü taraf uygulama mağazalarında program yayınlayacak geliştiriciler için açıkladığı fiyatlandırma yapısı birçok tartışmaya yol açtı. Geliştiriciler bu strateji kapsamında uygulama içi satışlardan yüzde 17 oranında ücret alacak. Ayrıca programlarının yılda bir milyondan fazla indirilmesi durumunda 0,50 Euro ücret alınacaktır. Fiyat planının eleştirilen kısmı da burasıdır. 

Apple'a tepki gösteren şirketlere Microsoft da katıldı

Xbox Başkanı: “Apple’ın yeni politikası yanlış yönde atılmış bir adımdır”

Şu ana kadar bu fiyat stratejisi, aralarında Epic Games ve Spotify’ın da bulunduğu birkaç farklı şirketin CEO’ları tarafından sorgulandı. Son olarak Microsoft’un Xbox şirket başkanı Sarah Bond da katıldı. Sarah Bond, Apple’ın yeni politikasında hata yaptığına inandığını dile getirdi.​

Xbox başkanı tarafından yapılan ilgili açıklama şu şekilde;

Yapıcı konuşmaların açık platformlar ve daha fazla rekabet yönünde değişim ve ilerleme sağladığına inanıyoruz. Apple ‘ın yeni politikası yanlış yönde atılmış bir adımdır. Önerdikleri planla ilgili geri bildirimleri dinlemelerini ve herkes için daha kapsayıcı bir gelecek için çalışmalarını umuyoruz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir