Apple, yapay zeka ile sağlık koçu geliştirmeye başladı. İsmi Quartz olacak olan hizmet, Apple Watch verilerini kullanacak. Quartz, bu verilere göre kullanıcılara özel programlar hazırlayacak. 

Apple, yapay zekâ destekli sağlık koçu geliştiriyor
Apple’dan Yenilik: Yapay Zeka İle Sağlık Koçu Geliştiriliyor

Apple, Bloomberg’de yayınlanan habere göre kullanıcıların pek çok alışkanlığına göre şekillenecek, yapay zeka destekli bir sağlık koçu üzerinde çalışıyor. Bu uygulama ile Apple, kullanıcıların yeme, içme ve egzersiz gibi alışkanlıklarına destek olmayı amaçlıyor. Quartz kod adlı bu hizmet,  Apple Watch’dan aldığı bilgileri yapay zeka ile birleştirecek. Bu sonuçlara göre, kullanıcılara özel bir sağlık koçu hizmeti verecek. 

Kişiye özel öneriler sunacak olan Quartz’ın bu sene duyurulmayacağı ve piyasaya sürülemeyeceği açıklandı. Apple Quartz’ın  önümüzdeki sene hizmet vermeye başlayacağı planlanıyor. Bloomberg’in haberinde belirtildiği üzere Apple Quartz yeni sağlık girişimlerinden sadece biridir. Bu yeni hizmet ve uygulamanın, iPad’in iPadOS 17’nin bir parçası olarak ,sağlık uygulamasının özel bir sürümüne kavuşacağı söylentiler arasındadır.

Apple, yapay zekâ destekli sağlık koçu geliştiriyor
Apple’dan Yenilik: Yapay Zeka İle Sağlık Koçu Geliştiriliyor

Apple, Sağlık Hizmeti Geliştirmeye Devam Ediyor

Apple, ayrıca duyguları takip eden yeni bir cihaz üzerinde çalıştığını açıkladı. Buna ek olarak Apple, miyop olan kullanıcılar için yeni özellikler geliştirmeye devam ettiğini de açıklamalarına ekledi. Bu yeni geliştirilen özellikler, Apple’ın cihazlarına entegre ettiği sağlık odaklı araçlar üzerine kurulacak.Apple sıklıkla bu araçlarını geliştirmeye ve tanıtmaya devam ediyor.

Apple’ın yeni geliştirilen özelliklerinden olan ilaç takip özelliği geçen sene tanıtılmıştı. Bununla birlikte Apple ücretli Fitness Plus hizmetini hayata geçirmiş ve her hafta düzenli olarak antrenmanlar eklemeye devam etmişti. Apple’ın karma gerçeklik başlığının Fitness Plus’ı destekleyeceği söylentiler arasındadır. Üstelik Fitness Plus artık bir meditasyon uygulamasına sahip olacak. Apple’ın ayrıca, invaziv olmayan kan şekeri izleme üzerinde ilerleme kaydettiği iddia ediliyor. Ancak bu teknolojinin gerçekleşmesi için ne kadar süre geçmesi gerektiği henüz henüz belli değildir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir