Teknoloji devi Apple, yenilenebilir enerjide hedefine ulaştığını ve ilerleyişini hızlandırdığını duyurdu!

Teknoloji devi, önümüzdeki birkaç yıl içinde 10 gigawatt, 16 gigawatt yenilenebilir enerji hedefine ulaştığını açıkladı. Şirket, bu alanda birçok hedefi olduğunu ve mevcut projelerine hız vereceğini söyledi.

Şirket, yenilenebilir bir enerji planı yoluyla 2021 yılına kadar karbon emisyonlarını 13,9 milyon mt azaltma planlarını açıkladı. Gelin haberin detaylarına birlikte bakalım.

Apple 25 ülkeye yenilenebilir enerji sağlama sözü veriyor!

ABD merkezli teknoloji devi Apple, planlarının sera gazı emisyonlarını yılda 3 milyon araba kadar azaltacağını duyurdu. Şirket şu anda temiz enerji transferini hızlandırmak için küresel tedarik zincirleriyle birlikte çalışıyor. Başarısının ardından yaptığı açıklamada Apple, 25 ülkedeki 213 üretim ortağıyla birlikte tüm ürünlerinde yenilenebilir enerji ile çalışmayı taahhüt etti. Şirket, tüm tedarikçilerinin CO2 nötr, yani sıfır olması için çalışmalarını 2030 yılına kadar hızlandıracak.

Apple tedarikçileri yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanacaklar

Apple’ın Çevre Politikası ve Sosyal Girişimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lisa Jackson şunları söyledi:

“Üretim ortaklarımızın birçoğunun dünya çapında daha fazla yenilenebilir enerji üreterek iklim krizini ele almak için yaptığımız acil çalışmaya katılmasından gurur duyuyoruz. Temiz enerji hem iş hem de gezegen için iyidir. Yenilenebilir kaynaklara geçişimizde öğrendiklerimizi paylaşarak, daha yeşil bir geleceğe giden yolu işaret etmeye yardımcı oluyoruz.”

Apple, yenilenebilir enerjiyi yönündeki kaynaklarını geliştirmek için şu anda Çin ve Japonya’da yaklaşık 500 megavatlık güneş enerjisi projesine yatırım yapıyor. Şirket ayrıca Texas ve Brown County’de 2300 metrekarelik bir IP Radyan Güneş Projesine yatırım yapıyor. İnşaatın tamamlanmasıyla proje 300 megavat elektrik üretecek. Bu nedenle Apple, kullanıcılarının cihazlarını şarj etmek için kullandıkları CO2 enerjisinin yalnızca %22’sini temsil edecek.

Peki siz Apple’ın bu atılımı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir