Artırılmış gerçeklik cihazlarını geliştirmek isteyen ünlü şirket Apple, çalışmak için Çinli şirket Luxshare’i tercih etti. Japonya merkezli haber dergisi olan Nikkei Asia’nın aldığı bilgilere göre Apple, ilk defa birinci nesil ürünü için Çinli bir şirket ile anlaştı. 

Apple iphone

İlgili kaynaklardan alınan bilgilere göre hızla yükselen teknoloji üreticisi şirket Luxshare, eskiden Tayvanlı Pegatron’a ait olan Şangay’daki artırılmış gerçeklik ekibini devraldı.

Apple’ın Luxshare’den destek alması, Çinli teknoloji tedarikçileri için bir dönüm noktası oldu. Apple geçtiğimiz yıllarda birinci nesil ürünlerini geliştirmek için Foxconn gibi Tayvanlı tedarikçilerle çalışıyordu. Fakat ABD ve Çin arasındaki teknoloji gerilimlerinin artmasının üzerine Apple’ın Çinli bir şirket olan Luxshare’a güvenmesi dikkat çekti.

Tayvanlı elektronik şirketi Pegatron uzun zamandır iPhone üreticisi olmasına rağmen bu sefer Apple’ın artırılmış gerçeklik cihazlarını geliştirmesine yardımcı olan ilk tedarikci olmuştu. İki şirketin işbirlikleri kesintili bir şekilde dört yıl devam etmişti. Microsoft’un Hololens karma gerçeklik başlığını yapan Luxshare, Apple’ın artırılmış gerçeklik planlarına şüpheyle yaklaşmasının üzerine başka projelere odaklanmak için bu projeden ayrıldı. 

Apple kendini Çinli şirketlere bırakıyor

Luxshare, Apple ile daha fazla iş yapmayı planlıyor. Nikkei Asia’ ya bilgi veren kişiler, Luxshare’in zaten uzun zamandır Apple ile çalıştığını ve Apple’ın iPhone’lar, Apple Watch ve AirPods gibi cihazlarını ürettiğini belirtti.

Bir başka kaynaktan alınan bilgiye göre de Tayvanlı şirket Foxconn’un da Ar projesinde olduğu öğrenildi. Uzun zamandır iPhone’un montajlarını yapan Foxconn ise daha uygun fiyatlı olması planlanan ikinci nesil AR cihazının geliştirme ekibinde çalışacak. Foxconn’un projedeki amacı ise genel maliyetleri düşürmek için seri üretimi otomatikleştirmek ve üretim performansını arttırmak üzerine.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir