iPhone, ayarlar menüsünde yer alan genel yazılım güncelleme içerisinde yeni bir “Beta Güncellemeleri”  seçeneğine sahip olmayı planlıyor. Bu seçenek, Apple geliştirici programı kapsamında yer alan üyelerin, Apple geliştirici web sitesinden yapılandırma profiline sahip olmaya gerek olmadan direk iPhone üzerinden iOS geliştirici beta sürümlerini etkinleştirmelerine olanak sağlayacak. Apple’ın yeni iOS beta sürümlerine uygulayacağı bu yeni planı teknoloji dünyasında büyük çekeceğe benziyor. 

Apple iphone

Yeni iOS Beta sürümleri ücretli mi olacak?

Yapılacak olan bu yeni iOS beta sürümlerinin Haziran ayında Apple Worldwide Developers Conference (WWDC)’da piyasaya sürüldüğü zaman ücretli olması düşünülüyor. Kullanıcıların, iOS 17 geliştirici beta sürümünü cihazlarına ücretsiz bir şekilde yükleyebilmek için Apple’ın geliştirici programına yıl da 99 dolar ödenmesi gerekiyor. 

Ücreti ödemeyen iPhone kullanıcılarının bu sürüm üzerinden engelleneceği planlanıyor. Daha önce iPhone kullanıcıları, Beta.Profiles.dev gibi sitelerden profil indirerek iOS geliştirici beta sürümlerine ücretsiz olarak sahip olabiliyorlardı.

Yeni sürümler için belirlenen ücreti ödemek istemeyen iPhone kullanıcıları Temmuz ayında piyasaya sürülecek olan iOS 17 beta sürümünün halka açık olan beta sürümünü bekleyebilirler. Halka açık olan bu beta yazılım programı, kullanıcılara ücretsiz beta sürümü sunuyor.

Apple ücretli beta sürümü kararı ile işin profesyoneller tarafında yürütülmesini istiyor gibi görünsede, ek bir gelir etmek istediği de kaçınılmaz bir gerçek. Bu yeni beta sürümleri teknoloji dünyasında dikkatleri üzerine çekse de, ücretli olmasının iPhone kullanıcıları tarafından nasıl karşılanacağı merakla bekleniyor.

Beta sürümlerini etkin hale getirmenin tek yolu 

Beta güncellemeleri menüsü, iPhone kullanıcılarının cihazlarında geliştirici programa kayıt yaptırmalarının ardındann Apple kimlikleriyle  oturum açtıkları zaman gözükmeye başlayacak. 

Apple, gelecek zamanda iOS sürümlerinin yapılandırma profillerinin çalışmasını sonlandıracağı için bu menünün geliştirici beta sürümlerini etkin hale getirmenin tek yolu olduğu düşünülüyor.

Apple’ın yaptığı bu hamlenin sektörde nasıl bir karşılık bulacağı teknoloji şirketleri ve Apple kullanıcıları için şimdiden büyük bir merak konusu halini aldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir