OLED ekranların üretimi ile ilgili olarak Apple, örnek ekranları değerlendirmek için Çinli ekran üreticisi CSOT ile bir araya geldi.

Apple, kullanıcılarına çeşitli cihazlar sunmaktadır. Bu cihazların her biri farklı özelliklere sahip farklı kalitede ekranlara sahiptir. Şirket, cihaz üzerinde birçok ekran yapımcısı ile çalışıyor ve onların ekran oluşturmasına izin veriyor. Şirket, kısa süre önce Çinli bir ekran üreticisi olan BOE ile bir anlaşmaya varmıştı.

Bu anlaşmanın ardından şirket, çeşitli ekran yapımcıları arayan yeni bir arayış içine girdi. Açıklanan bilgilere göre şirket, Çinli ekran üreticisi CSOT ile görüşmelerde bulunuyor. Apple, Çinli ekran üreticisi CSOT’tan OLED ekranlar alabilir! Çinli ekran üreticisi CSOT, yaptığı açıklamaya göre Apple’ın OLED ekran üretimi için üretim hattını değerlendiriyor.

Apple, Çinli ekran üreticisi CSOT’la anlaşabilir

CSOT konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şirketin OLED ekranlarını üretmeye uygun olup olmadığını görmek için üretim hattı üzerinde çalışan bir üretim hattı değerlendirme ekibi oluşturduğunu belirtti. Ortaya çıkan bilgilere göre CSOT, Çin’in Wuhan kentindeki T4 fabrikasında Apple için OLED ekranlar üretti. Bu ekran Apple tarafından incelendi.

Apple artık öldüğünüzde hesabınıza erişebilecek kişileri belirlemenize izin veriyor

Şirketin Wuhan’daki fabrikası üç farklı alt bölümden oluşuyor ve 6. nesil esnek OLED ekranlar üretebiliyor. T4 Fabrikası ayda 45.000 ekran üretebilir. Apple’ın, üretilen ekranları beğenirlerse bir demo üretim hattı için CSOT’a yatırım yapacağı bildiriliyor. Bu hattın verimliliğini değerlendirdikten sonra CSOT, iPhone için OLED ekranlar üretecek veya Apple ikinci hat için başka bir Çinli ekran üreticisine yatırım yapacak. CSOT, 2021’de Samsung’un M modelleri için OLED ekranlar üretti.

Ayrıca şirket, 2022 senesinde Samsung Galaxy A73 için de ekran üretmeyi planlıyor. CSOT, doğrulama için ekranlar oluşturur, ancak Apple’ın tedarikçilerinden biri olması kolay değildir. Çin’in en büyük ekran üreticisi BOE, anlaşmaya rağmen Apple’ın istediği kaliteyi sağlamak için mücadele etti.

Üstelik iddiaya göre, CSOT’un tedarik zincirine girmesi zor görünüyor. BOE zaten aynı kalitede ekranlar oluşturabilir. Ayrıca BOE, 2022 yılı sonuna kadar aylık üretim kapasitesini 144.000’e çıkarmayı hedefliyor. 2021 CSOT öncesinde Apple, Visionox ile görüşmesine rağmen bir anlaşmaya varamadı.

Peki sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz neler?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir