Apple’ın yeni watchOS güncellemesi ile beraber birçok yeni özellik sunulmuştu. Bu güncelleme ile beraber “Hey Siri” deme ihtiyacını ortadan kaldıran ve kişisel asistanı aktif etmek için digital crown koluna basma zorunluluğunu da ortadan kaldıran bir Siri özelliği gelmişti. Buna göre Apple Watch’un hareketleriniz algılama yeteneği sayesinde sadece bileğinizi kaldırabilir ve direkt bir şekilde Siri ile konuşmaya başlayabilirsiniz. Bizde sizlere bu içeriğimizde Apple Watch’un konuşmak için kaldır özelliğini nasıl aktif edebileceğinize bakacağız.

Apple Watch konuşmak için kaldır özelliği nasıl açılır?

watch1 1583664288

Yeni WatchOS sürümü ile beraber gelen bu işlevselliği aktif etmek için Apple saatinizde küçük bir ayar değişikliği yapmanız gerekiyor. Konuşmak için Kaldır özelliği sadece Apple Watch Series 3 ve sonraki sürümlerde bulunuyor. Bu sebeple eski tip Apple Watch serilerinde özelliği bulamayacağınız belirtelim. Gelin şimdi “Hey Siri” demeyi bırakarak hareketiniz ile Siri’yi aktif etmek için ne yapmanız gerekin bakalım.

  • İlk etapta Apple Watch cihazınızdan Ayarlar uygulamasını açın.
  • Genel sekmesine gidin.
  • Burada Siri bölümüne gelin ve üzerine dokunun.
  • Burada yer alan “Konuşmak için kaldır” özelliği aktif değil ise burayı etkin hale getirin.
  • Bu adım ile beraber artık Siri ile konuşmak istediğiniz zaman bileğinizi yüzünüze doğru yükselttiğiniz zaman Siri otomatik olarak aktif olacaktır.

Bu işlevde ekran kontrolü gibi bir hareket değil bileğinizi yüzünüze doğru kaldırmanız gerektiğini hatırlatalım.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir