Apple Watch serisinde uzun zamandır tasarım değişikliğine gidilmiyor ya da minik değişiklikler yapılıyordu. İddialara göre Apple Watch X serisinde isim değişikliği ile birlikte tasarım değişikliğine de gidilebilir. Ayrıca söylentilere göre Apple Watch X akıllı saati bu yıl içerisinde çıkmayacak.

Apple Watch X üzerinde çalışmalar devam ediyor

Mark Gurman tarafından Bloomberg’a aktarılan bilgilere göre, Apple, manyetik saat kayışı bağlantı noktaları, kan basıncı sensörü ve microLED ekrana sahip daha ince bir “Apple Watch X” modeli üzerinde çalışıyor. Bu yeni modelin muhtemelen 2024’ün sonlarına doğru veya 2025 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ayrıca, bu modelin Apple’ın saat serisindeki en büyük tasarım değişikliğini temsil edeceği ifade ediliyor. Öte yandan, Eylül ayında gerçekleştirilecek olan Apple etkinliğinde Watch Series 9 ailesi ve ikinci nesil Watch Ultra modelinin tanıtımı yapılacak. Ancak, bu yeni saatlerle ilgili henüz yeterince ayrıntı yer almıyor, bu nedenle önceki nesle kıyasla büyük değişiklikler beklememiz mümkün.

Apple Watch X'in tasarımında değişiklik yapılacak

Önceki tüm Apple Watch modelleri, eski mekanik bağlantı sistemleri sayesinde müşterilerin uzun süre boyunca kullandıkları kayışları yeni modellere de takabilmelerini sağladı. Ancak Apple, mevcut bağlantı sisteminin fazla alan kapladığını ve bu alanın daha büyük piller veya diğer dahili bileşenler için kullanılabileceğini düşünüyor. Bu nedenle, Apple şu anda manyetik bir kayış bağlantı sistemini düşünüyor.

Fakat bu özelliğin Apple Watch X modelinde hazır olup olmayacağı veya mevcut sistemden farklı olup olmayacağı henüz net değil. Apple Watch X’in ayrıca, mevcut OLED ekranların renk ve netlik kalitesini geride bırakan microLED ekran teknolojisinin tanıtılmasıyla aynı döneme denk gelebileceği konuşuluyor. Ayrıca, bu yeni model, kan basıncı izleme özelliği ile gelen ilk Apple Watch olabilir.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir