Apple, 7 Eylül “Far Out” etkinliğinde Apple Watch Series 8 modelini tanıttı. Yeni versiyonuyla çok daha iddialı özelliklere yer verildiği görülen Apple; kaza tespiti, regl takibi, vücut sıcaklık kontrolü gibi yenilikleriyle dikkat çekti.

Apple’ın bu akşamki etkinliğinde beklenildiği gibi Apple Watch Series 8 tanıtımı yapıldı. Etkinliğin ilk ürünü olan akıllı saatlerle iddialı bir giriş yapan Apple, saatlerde yer verdiği özellikleriyle de yenilikçi olduğunu bir kez daha gösterdi.

Apple Watch Series 8 özellikleri neler?

Yeni Apple Watch serisinde tasarım olarak büyük bir farklılık bulunmuyor. Önceki seriyi takip eden Apple, küçük dokunuşlarla farklılık yaratmış. Yeni modellerin tasarımları şöyle;

23

Sıcaklık ve regl takibi

Yeni modellerde su ve toza karşılık dayanıklılık arttırılırken çarpmalarda da artık çok daha sağlam bir model sunuluyor. Yeni modelde farklı olarak 2 farklı sıcaklık ölçme sensörü bulunuyor. Vücut sıcaklığını da kontrol edebilecek olan Apple Watch Series 8, böylece sağlık takibinde çok daha kapsamlı hale getirilmiş. Kadınlar için geliştirilen regl takibi ise farklı bir uygulama kullanmaya gerek kalmadan takibi kolaylaştırıyor. Üstelik kadınların hamile kalma için en ideal dönemlerin takibi ve hatırlatılması da Apple Watch Series 8 ile yapılacak.

24

18 saatlik kullanım

Sürekli takipte olacak cihazın en çok merak edilen özelliği batarya kullanım ve şarj süreleri. Açıklamalara göre akıllı saat tek bir batarya ile 18 saat boyunca kullanılabilecek. Tasarruf modunda ise bu kullanım süresi 36 saate kadar çıkarılabilecek. watchOS 9’da yer alacak düşük pil modu, pek çok özelliğin işlevsiz kalmasına neden olacak. Bu durum Apple için tepki getirebilir.

25

Kaza tespiti

Apple Watch Series 8 kullanıcılarının araç kazalarına karışması durumunda acil durum modu devreye girecek. Düşme algılama özelliği ile bu alanda çok kez hayat kurtardığı haberleriyle gündeme gelen akıllı saatler bundan sonraki süreçte araç kazası geçiren ve tek başına ıssız yerde kalan kullanıcılara da acil yardım desteği sağlayabilecek. Makine öğreniminden yararlanan Apple, böylece araç kazaları için özel algoritmalar geliştirmeyi başarmış durumda.

16 Eylül’de satışa çıkıyor

Apple Watch Series 8, 16 Eylül itibariyle satışa çıkacak. 399 dolardan başlayacak fiyatlarla satılacak akıllı saatlerde üst versiyonun fiyatı 499 dolar olacak.

26

Yeni Apple Watch SE daha iyi performans ve fiyatla tanıtıldı

apple watch series 8 tanitildi iste ozellikler 1

Apple etkinliğinde Apple Watch SE’nin yeni versiyonu da tanıtıldı.  Etkinliğin ikinci ürünü olan Apple Watch SE’de bir önceki versiyonlara göre yüzde 20 performans artışı sağlanmış. Daha uygun fiyatla tanıtımı yapılan Apple Watch SE’de fiyatlar 249 Dolar ve 299 Dolar.  

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir