iPhone 13 tanıtımında yer verilen yeni Apple Watch Series 7 modellerinin ön sipariş dönemine başlanacağı belirtildi.

Apple tarafından 14 Eylül tarihinde yapılan lansmanda, tanıtımı gerçekleştirilen modellerden bir tanesi de akıllı saatlerin 7. versiyon olmuştu. Apple Watch Series 7 versiyon ile kullanıcılara çok daha iyi bir deneyim sunmayı hedefleyen Apple, bu konuda yeni bir açıklama daha yaptı ve belirli ülkeler ile sınırlı olmak kaydıyla yeni akıllı saatlerin ön siparişe çıkarılacağını duyurdu.

Apple Watch Series 7 ön siparişe sunuluyor

Yapılan resmi açıklamaya göre yeni akıllı saatlerin piyasaya sürüleceği tarihi 15 Ekim 2021 olacak. Ancak ön sipariş ile yeni modellere ulaşmak isteyenler için 8 Ekim tarihi itibariyle ön siparişler alınmaya başlanacak. Böylece bu tarihe kadar yapılacak olan satın almalar sayesinde, kullanıcılar ilk Apple Watch Series 7 modellerini kullanma imkanı elde edecek.

Yapılan açıklamalar ile birlikte uzun zamandan beri beklenen gelişme duyurulmuş olsa da özellikle Türkiye’deki süreç için herhangi bir detay paylaşılmadı. Bu nedenle de Türkiye’de yeni akıllı saatleri ne zaman kullanılacağına dair hala soru işareti bulunuyor.

Apple Watch Series 7 ile yepyeni deneyim başlıyor

Bugüne kadar 40 mm ve 44 mm ölçülerinde modeller üreten Apple, yeni akıllı saatlerinde bu konuda değişikliğe gitti. Kullanıcılar çok daha büyük bir ekran kullanımı elde edebilecek. Tanıtımlarda yeni akıllı saatlerin 41 mm ve 45 mm boyutlarında olacağı belirtilmişti. Üstelik büyüyen ekrana ek olarak yeni cihazlarda Apple, dar bir çerçeve sistemini tercih ediyor. Mevcut ekranlar çok daha büyük bir görünüm ile çok daha etkileyici görünüyor ve verimliliği arttırıyor. 

Ön sipariş dönemi ile birlikte akıllı saatler için belirlenen fiyatlar da belli oldu. Açıklamalara göre yeni cihazlarda versiyonlara göre fiyatlandırmalar şöyle ;

  • 41mm Wi-Fi için 399 dolar, 
  • 45mm Wi-Fi için 429 dolar, 
  • 41mm Wi-Fi + LTE için 499 dolar 
  • 45mm Wi-Fi + LTE için 529 dolar

Mevcut fiyatlar Amerika ve Avrupa bölgesi için geçerli olurken Türkiye’deki süreçte fiyatların nasıl olacağı henüz bilinmiyor. Bu nedenle de ön sipariş dönemi hakkında hiçbir açıklama yapmayan Apple, Türkiye’deki satış fiyatlarına yönelik de şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmayı uygun görmedi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir