ABD merkezli dev teknoloji şirketi Apple’ın son zamanlarda satış yasağı kararı ile ilgili yeni gelişmeler var. Askıya alınan kararın hemen ardından Apple satışlara tekrar başladı.

Satış yasağının Joe Biden tarafından onanması ile birlikte Apple’ın temyiz başvurusu olumlu değerlendirildi. Apple Watch Series Ultra 2 ve Apple Watch Series 9’un ABD satışlarıyla ilgili karar geçici olarak askıya alında. Durum böyle olunca Apple zaman kaybetmeden satışlara tekrar başladı. 

Yalnız bu durum şu an için kalıcı değil. Akıllı saatlerdeki bu patent anlaşmazlığına çözüm olacak çalışmalarda bulunduğunu ve yetkili kurumlardan durumla ilgili olumlu geri dönüş beklediklerini belirtti. Eğer incelemeler sonucu Apple’ın güncel patent sorunu ile ilgili hususu çözdüğü tespit edilirse yeni bir yasaklamaya gerek kalmayacak. Aksi durumda mahkeme daha uzun süreli bir yasaklama kararına gidebilir.

Apple’dan yapay zekâ alanında bir devrim!
Mahkeme Apple kararını birkaç hafta sonra verilebilir

Mahkeme Apple kararını birkaç hafta sonra verilebilir

Apple, gelinen son noktada Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 satışlarına devam etmek için bir dizi yasal ve teknik seçeneğin peşinde olduğunu söyledi. Yalnız bu durum birkaç haftalık bir süreçten ibaret ve karar diğer akıllı saat modellerini etkilemiyor. Reuters’in haberine göre gümrük idaresi, Apple’ın önerdiği yeniden tasarımların Masimo’nun patentlerini ihlal edip etmediğine 12 Ocak’ta karar verecek. Dolayısıyla bu tarihten sonra bir güncelleme duyabiliriz ve bunun için bir müddet daha beklememiz gerekecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir