Apple Watch, kandaki oksijen özelliğini ortadan kaldırmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde bu özellik, ürünün bazı ülkelerde yasaklanmasına neden olmuştu. Fakat durum değişebilir. Giyilebilir teknoloji olarak bilinen akıllı saatler, son zamanların en popüler ürünlerinden biri haline gelmiş durumdadır. Apple, bu alanın en sevilen ismi oluyor. Fakat uzun zamandır patent anlaşmazlığı sorunu sebebiyle kötü günler geçiriyor. Teknoloji devi olarak bilinen marka, akıllı saatlerle alakalı yaşanan sorunu çözmek adına sağlam bir adım attı.

Apple Watch Serilerinin Tamamında Kandaki Oksijen İşlevi Kaldırılacak

Apple Watch Önemli Bir İşlevinden Vazgeçecek

Apple, tıbbi cihaz üretimi sağlayan Masimo firması ile devam eden patent sorunu sebebiyle uzun çaplı bir soruşturmaya girmişti. Ardından yasaklar da kendini göstermeye başladı. Şirket, 2023 senesinin Aralık ayında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Apple Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 modellerini satıştan tamamen kaldırmıştı.

Washington D.C. merkezli federal temyiz mahkemesi, bahsi geçen modellerin Amerika Birleşik Devletleri içerisinde yasaklanmasını onaylarken diğer pazar meselelerine karışmadı. Apple, mevzubahis olan konuya dair birçok itirazda bulundu ancak bir gelişme sağlanmış değil. Eli kolu bağlı beklemek istemeyen Apple, bir adım atmayı tercih etti.

Masimo şirketi ile yaşanan ciddi problem, iki farklı patent üzerinde oluşuyordu. Apple, yasağı bitirmek adına bir özellikten tamamen vazgeçme yoluna gitti. Apple Watch modellerinde aktif olarak bulunan kandaki oksijen özelliği artık olmayacak. Tabii itiraz sonuç vermezse böyle bir atak yapılacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir