Kalp atışı izlemek, uyku takibi gibi sağlık ve zindelik için çeşitli seçenekler sunan Apple kullanıcılarına sağladığı avantajlar ile daha kaliteli bir hayat imkanı sunuyor. İşte Apple Watch ile sağlıklı olmanın yeni yolları.

Sağlık bilgilerini görüntüleme

iPhone’da bulunan sağlık uygulaması, kullanıcıların sağlık bilgilerinin kontrol edilmesini sağlar. Bu bölüm üzerinden yapacağınız kontroller ile birlikte tüm sağlık verilerinizi kayıt altına alabilir ve böylece ileri dönemlerde bu kayıtlarınız üzerinden sağlık kontrollerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

1

Antrenmanları takip etme 

Özel bir antrenman programınız varsa ya da gerçekleştirdiğiniz sportif faaliyetleri kontrol etmek istiyorsanız yine Apple Watch size bu konuda gelişmiş seçenekler sunuyor. Yeni hedefler belirlemek ya da gerçekleştirmiş olduğunuz etkinlikte ne kadar kalori yaktığınızı, ne kadar mesafe kat ettiğinizi uygulama üzerinden kolayca görebilirsiniz.

2

Kalp atış hızını takip etme

Yaşamsal verilerden bir tanesi olan kalp atış hızı, uygulama üzerinden sürekli kayıt altına alınmaktadır. Günün belirli saatlerinde yükselen değerleriniz varsa uygulama size bu konuda bildirimler göndererek sağlık kontrolü yaptırmanızı önerebilir. Geçmişe dönük olarak verilerinizi kontrol etmek istediğinizde de yine özel grafikler üzerinden gün ya da seçilen aralığa göre kalp atış hızınızı görebilirsiniz.

3

EGK çekme

Apple Watch Series 4 ve sonraki sürümlerde kalp ritminin kontrol edilmesi için EKG çekimi de desteklenmektedir. Sağlık uygulamasında kalp elektrokardiyogram seçeneğini takip ederek kolayca EKG çekiminizi saat üzerinden yapabilirsiniz. 

4

İşitme kontrolü

Çevrede çok yüksek sesler varsa işitme konusunda sorunlar yaşayabilirsiniz. Akıllı saatte yer alan çevresel ses ölçümleri sayesinde etraftaki ses seviyesinin kritik eşiğin üzerinde olup olmadığını kontrol edebilir ve sürekli bu kontrolün yapılmasını sağlayabilirsiniz. Çok yüksek sesli ortamlara girildiyse akıllı saatiniz sizi konuda bilgilendirecektir.

5

Adet döngülerini kontrol etme

Kadınlar için büyük bir kolaylık sağlayan döngü izleme uygulaması, dönemlerin daha da kontrol altına alınmasını sağlamaktadır. Döngü düzeninizi kaydederek tüm döngüleri not edebilir ve böylece sonraki döngüleri de kolayca önceden belirleyebilirsiniz.

6

Düşüş tespiti

Akıllı saatlerin en çok tercih edilen ve sevilen özelliklerinden bir tanesi de kullanıcılar için acil yardım desteği alınmasını sağlamasıdır. Özellikle beklenmeyen kazalarda düşüş tespiti ile birlikte kullanıcıların güvende olup olmadığı kontrol edilmektedir. Akıllı saatteki bu özellik aktif hale getirildiğinde acil durumlarda daha hızlı ve hayati tıbbi destek alabilirsiniz.

20 saniye kuralı

El yıkama için 20 saniye kuralının önemli olduğu belirtildiğinden dolayı Apple Watch için bu konuda da destek eklenmiş durumda. Uygulamadaki özellik aktif hale getirildiğinde kullanıcıların el yıkadığı tespit edildiği andan itibaren ekranda geri sayım görülmektedir. Böylece ekranda görüntülenecek 20 saniye ile kolayca ellerinizi ideal sürede yıkayabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir