Apple cihazları ile tam uyumlu olarak çalışan Apple Watch, zaman zaman bildirimleri ile can sıkabilir. Eğer Apple Watch 4 bildirimleri kontrol etmeniz gerekiyorsa ve belirli dönemlerde bu bildirimleri kapatmanız çok önemli ise aşağıdaki adımları takip edebilir ve bildirimleri istediğiniz süre kadar kapalı konuma getirebilirsiniz.

Apple Watch’ta bildirimler nasıl gizlenir?

Apple Watch bildirimlerin izlenebilmesi adına öncelikle iPhone’da bulunan Apple Watch uygulamasının kullanılması gerekmektedir. Telefon üzerinden açarak kolay bir şekilde ulaşabileceğiniz uygulamada, akıllı saat ile ilgili yapacağınız pek çok ayara yer verilmektedir. Bildirimler de bu bölümlerden kontrol edilebilir.

screenshot tr.rockycode.com 2021.10.03 19 15 19

Açılacak olan sayfadaki ayarlar bölümünden bildirimler bölümünden bildirimlere izin ver seçeneğine ulaşarak bu özelliği kapalı konuma getirmeniz başlangıç aşaması itibariyle yeterli olacaktır. Mevcut özellik, tüm bildirimleri engellenmesini sağlar. Ancak varsayılan uygulamalardan gelen bildirimleri kapatmak istiyorsanız, bu aşamada farklı bir işlem yapmanız gerekir.

screenshot tr.rockycode.com 2021.10.03 19 15 39

Stok uygulamalar için bildirimleri kapatma İstediğiniz zaman yine uygulama üzerinden ayarlar > bildirimler bölümünden özelliği açmanız gerekir. Bu bölümde her bir uygulama için ayrı ayrı bildirim kapatma seçeneği de bulunmaktadır. Uygulamalardan hangisinden bildirim almak istemiyorsanız, açılacak olan uygulama seçeneklerinden mevcut uygulamayı seçmeniz ve ardında bildirimleri kapalı konuma getirmeniz yeterli olacaktır. Bu sayede uygulamada yapacağınız ayarlamalar ile bildirimleri daha kişisel bir hale getirerek kullanma imkanı bulabilirsiniz.  Bildirimler için gelişmiş seçenekler sunan Apple, akıllı saat kullanımı da bu sayede kolay hale getirmektedir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir