Apple Vision Pro için incelemeleri paylaşılmaya başlandı. Yapılan incelemeler ile birlikte Vision Pro’nun gizli pek çok özelliğini bu sayede keşfetmek artık daha mümkün duruma geldi. Bu özelliklerden en çok merak edileni ise Apple Vision Pro’nun batarya kapasitesi.

Daha öncesinde 2 saat süreli genel kullanım ve 2,5 saatlik video izlemek için Apple MR (Mixed Reality) başlığına batarya kapasitesinin yeterli olduğunu belirtmişti. Bu Cupertino merkezli şirketin açıklamaları ne kadar doğru olsa da bazı noktalarda hala az da olsa eksikleri var. Yapılan incelemelerde batarya kapasitesinin 3166 mAh olduğu gözlemleniyor. Sahip olduğu 353 gr ağırlık ve boyutlarını da  göz önünde bulundurursak, rahatsız edici bir ağırlık ve boyutu yok. Fakat bu bataryanın 13V 6A maksimum çıkış kapasitesine sahip olması en dikkat çekici yanlarından biri. Bu voltaj değeri, 3.8V telefon batarya kapasitesinin bir hayli üzerinde. Böylelikle Vision Pro’nun 10000 mAh kapasiteye sahip bir powerbank benzeri bir bataryaya sahip olduğu söyleniyor. 

Vision Pro öncesinde de aktarıldığı şekilde USB-C girişli harici bir bataryaya sahip. Kutu içeriğinde 30W. Bataryanın MR başlığına çevrilerek kilitlenen bir mekanizması var.

Apple Vision Pro Tanıtımından Önce Kutu Açma Videoları Yayınlandı
Apple Vision Pro harici batarya satış ücreti belli oldu.

Apple Vision Pro için harici batarya satılacak

Vision Pro için harici batarya satış fiyatı 200 dolar olarak belirlendi. Fakat çalışır durumda batarya değişimi yapılmıyor. Vision Pro’nun kablosu çıkarıldığında kapanıyor ve yeni batarya takıldığında yeniden başlatılıyor. 2 Şubat’ta ABD’de satışa çıkacak Apple Vision Pro 2 yıl içinde farklı ülkelerde de satışa sunulacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir