Apple Vision Pro’da persona yapabilirsiniz. Böylece görüntülü aramalarda kullanacağınız özel avatarınızı oluşturabilirsiniz.

Apple Vision Pro, Persona desteği ile öne çıkıyor. Apple tarafından yapılan geliştirmelerle birlikte Apple Vision Pro’ya da gelen Persona’lar cihazların yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmasıyla daha fazla öne çıktı. Cihazların her özelliğini keşfetmeye çalışan kullanıcılar persona oluşturabiliyor.

Persona Nedir?

Persona, görüntülü aramalar için kullanılan dijital avatardır. Apple tarafından “Başkalarıyla bağlantı kurmak için kullanabileceğiniz doğal bir temsiliniz” olarak tanımlanan Persona’lar FaceTime’ın yanı sıra EyeSight özelliği ile de kullanılır. Persona oluşturulması sırasında baş, yüz, vücut ve yüz ifadeleri analiz edilerek 3D ölçümlerle çizim yapılır. Şu anda Beta sürümlerinde olduğu için zaman zaman hataların alınabildiği bu özelliği siz de deneyebilirsiniz.

Apple Vision Pro’da Persona Nasıl Yapılır?
Apple Vision Pro’da Persona Nasıl Yapılır?

Apple Vision Pro Persona Oluşturma

Temel olarak kutudan çıkıp kurulumları yapılmaya başlanan Vision Pro’da kurulum adımlarında Persona oluşturulması istenir. Eğer bu aşamaları geçtiyseniz aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekir.

  • Ayarlar ekranına ulaşın ve alt bölümlerde yer alan Persona seçeneğini seçin.
  • Kullanmaya başla seçeneğini seçin.
  • Bu aşamanın ardından birtakım talimatlar verilmeye başlanacaktır. İlk olarak ellerinizi uzatmanız istenir.
  • Ellerinizi uzattıktan sonra kısa bir tanıtım videosu görülecektir. Bunu izlemeniz önerilmektedir. Böylece işleyişi daha iyi anlayabilirsiniz.
  • Bu adımdan sonra ise Apple Vision Pro’yu çıkarmanız gerekir. Çıkardıktan sonra en ekranı size bakacak şekilde göz hizasında olacak bir yere koyun.
  • Yüzünüz ekranda görünen dairenin içerisinde olması gerekir.
  • Sola, sağa, yukarı ve aşağı bakmanızı isteyecek talimatları takip edin. Ağzınızı açma, kapatma, kaşları kaldırma, gözlerinizi kapatıp açma gibi pek çok talimat verilecektir. Hepsini tamamladıktan sonra cihazı takmanız istenir.

Apple Vision Pro’yu taktıktan sonra oluşturulan Persona’nın ön izlemesini görebilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir