Dünyanın en popüler dijital yayın programlarından olan Netflix, Vision Pro için özel bir uygulama geliştirmeyeceğini açıkladı. Yeni gelen raporlara göre Youtube ve Spotify için de uygulama geliştirmeyeceklerini belirtti. Kullanıcılar uygulamalara Web tarayıcı üzerinden erişim sağlayabilecekler.

Youtube sözcüsü Jessica Gibby, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada “YouTube kullanıcıları, Apple Vision Pro’daki Safari üzerinden YouTube’a erişebilecekler” dedi.

Spotify, AR/VR başlığa özel uygulama üzerinden çalışmıyor. Spotify iPad uygulaması Vision Pro App Store de olmayacak.

Vision Pro’nun pahalı olmasının ve Apple’ın fazla ürün satmaması sebebiyle birçok şirket, Vision Pro için bekleyelim ve görelim yaklaşımını benimsemiştir. Vision Pro’yu iPad’e kıyasla daha az kişi kullanacak, ayrı bir uygulamanın geliştirilmesinde önemli bir etken taşısa da iPad uygulamaları cihazda çalışılabiliyorken Youtube ve Spotify’ın buna izin vermemesi şaşırtıcı.

MacStories’den Paylaşılan Bilgilere Göre 46 Uygulamaya İzin Verilmeyecek

MacStories’den Paylaşılan Bilgilere Göre 46 Uygulamaya İzin Verilmeyecek
MacStories’den Paylaşılan Bilgilere Göre 46 Uygulamaya İzin Verilmeyecek

MacStories tarafından paylaşılan bilgilerde App Store’nin en popüler 46 uygulamanın satışa ilk çıktığı dönemde Vision Pro uygulamasına sahip olamayacak. Elbette App Store’daki popüler uygulamalar her zaman değişebilir. Uygulamaların bazılarına mobil uygulamasında izin verebilir ancak iPhone ve Mac de kullanılan yüzlerce uygulamanın Vision Pro’da bulunmaması kullanıcı deneyimleri açısından büyük eksiklik olabilir. Vision Pro ilk olarak Amerika’da 2 Şubat 2024 tarihinde satışa çıkacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir