Apple’ın yeni karma gerçeklik gözlüğü Apple Vision Pro ile yepyeni bir deneyim sunuyor. Çoğu özelliği bilinmeyen Apple Vision Pro nasıl kapatılır?

Apple, geçtiğimiz aylarda tanıtımını yaptığı Apple Vision Pro ile yepyeni bir teknolojiyi de kullanıma sundu. Kısa süre içerisinde pek çok farklı sektörde kullanılmaya başlanan Vision Pro, tıptan farklı iş kollarına kadar yaygın bir kullanıma sahip olmaya başladı. Ancak yeni bir teknoloji ve cihaz olduğundan dolayı temel işlemlerde dahi zorluklar yaşanabiliyor. Bunlar arasında cihazın açılıp kapatılması dahi yer alıyor. Zira ilk defa eline Vision Pro alan bir kullanıcı karşısında açma ve kapatma düğmeleri olmadığından dolayı cihazı kullanmada sorun yaşayabiliyor.

Apple Vision Pro Nasıl Kapatılır?
Apple Vision Pro Nasıl Kapatılır?

Apple Vision Pro Nereden Kapatılır?

Vision Pro kapatmak isteyenler için 3 farklı seçenek bulunmaktadır. Kullanıcıların daha iyi bir deneyim elde etmesi adına standart bir düğmenin ötesine bu işlevleri aktaran Apple, 3 seçenek ile kapatma imkanı sağlayacak.

  • 1. Seçenek: Vision Pro’da kapatmaya özel bir tuş olmasa da Apple Watch’ta yer alan Digital Crown gibi özel bir tuşu vardır. Bu tuş, cihazın kullanılması sırasında seçenekler sunar. Bu tuşa uzun süreli basılı tutarsanız, kapama seçeneklerinin de yer aldığı menü görülecektir.
  • 2. Seçenek: Vision Pro’yu kapatmak için ayarlar bölümünde yer alan seçenekleri de kullanabilirsiniz. Ayarlar > Genel > Kapat adımlarını takip ederek Vision Pro’yu kapatabilirsiniz.
  • 3. Seçenek: Güç kablosunun çıkartılmasıyla da kapatma seçeneklerine erişim sağlanabilir. Bunun için ilk olarak, Vision Pro’nuzu çıkarın. Ardından masanın üzerine koyun. Özel sensörleri bulunan Vision Pro, kullanılmadığı bu tür durumlarda otomatik olarak uyku moduna geçer. 24 saat boyunca uyku modunda kalan cihazlar ise otomatik olarak kapalı konuma geçmektedir.

Cihazın kapatılmasının yanı sıra açılması gerektiğinde de tuşa uzun süreli basılması yeterli olmaktadır.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir