YouTube, Apple Vision Pro karma gerçeklik başlığında kullanıcıların karşısına çıkan 600’den fazla özel uygulamadan biri olmayacak. Google’ın çatısı altındaki popüler video platformu, geçtiğimiz ay Vision Pro için uygulama geliştirme planlarının olmadığını duyurmuştu. Ancak şimdi YouTube cephesinde işler değişmiş gibi görünüyor.

YouTube tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, Vision Pro uygulamasının şirketin yol haritasında yer aldığı belirtiliyor. Ancak uygulamanın ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda henüz bir tarih verilmemiş. Açıklamada, YouTube’un şu anda Safari üzerinden Vision Pro’yu destekleyerek müthiş bir deneyim sunmaya devam ettiği vurgulanıyor.

Apple Vision Pro’nun YouTube uygulaması bazı formatlara sahip olmayabilir!
Apple Vision Pro’nun YouTube uygulaması bazı formatlara sahip olmayabilir!

Bu oldukça olumlu bir gelişme olarak değerlendirilebilir. YouTube gibi büyük şirketlerin, bir ürünü hızlı bir şekilde geliştirmeme kararı alıp ardından bu kararı değiştirmeleri pek olağan bir durum değildir. Ancak, bu hızlı fikir değişikliğinin arkasındaki nedenler belirsizliğini koruyor. YouTube’un neden bu fikir değişikliğine gittiği konusundaki belirsizlik, Vision Pro’nun Google veya YouTube’un beklentilerinden daha fazla popülerlik kazanabileceğine dair sinyaller vermiş olabileceği ihtimalini akla getiriyor. Ya da mevcut olarak Vision Pro’da kullanılabilen üçüncü taraf YouTube uygulamasının popülerliği, Google’ı bu yönde bir değişiklik yapmaya teşvik etmiş olabilir.

Apple Vision Pro’nun YouTube uygulaması bazı formatlara sahip olmayabilir!

YouTube’un Apple Vision Pro uygulaması konusundaki fikir değişikliği ile ilgili olarak muhtemelen açıklama yapmayacaktır. Bu uygulamanın 360 derece ve VR YouTube videolarını desteklemesi beklenmiyor. Zira, mevcut formatlar olan 360 derece ve VR videoların, Apple tarafından yeterince iyi bulunmadığı için Safari tarayıcısında desteklenmediği belirtiliyor. Apple tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bu içeriğin büyük bir kısmı, yüksek kalitede mekansal deneyim sunmayan cihazlar için oluşturuldu. Bazı durumlarda bu içerik hareket rahatsızlığına da neden olabilir. Çabalarımızı, mekansal fotoğraf ve videolar, Apple Immersive Video ve Apple TV’de bulunan 3D filmler de dahil olmak üzere mümkün olan en iyi mekansal medya deneyimini sunmaya odakladık.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir