ABD’li bir yetkili tarafından Google ve Apple’a TikTok hakkında bir mektup gönderildi. Söz konusu bu mektupta, TikTok’un Google Play Store ve App Store uygulama mağazalarından kaldırılması istendi. Bu durum için son tarih de 8 Temmuz olarak ifade edildi. Donald Trump ile zaten kavgalı olan TikTok için ABD’de yeni yaptırımlarda bulunabilir. ABD Federal İletişim Komisyonu tarafından Google ve Apple şirketlerine çağrıda bulunuldu. FCC yetkilisi tarafından gönderilen mektup ile TikTok’un Google’ın uygulama mağazası olan Google Play Store ve Apple’ın uygulama mağazası olan App Store’dan kaldırılması talep edildi. Donald Trump döneminde ise TikTok ile ABD arasında gerginlik oluşmuştu.

Google ve Apple, TikTok’u mağazalarından kaldırabilir

apple ve googlea cagri tiktoku kaldirin

Gönderilen mektupta her iki şirket için de 8 Temmuz tarihine kadar süre verildi. Hem Google hem de Apple cephesinden bu tarihe kadar cevap gelmesi gerekiyor. Aksi halde ise FCC tarafından ne tarz hamleler yapılacağı bilinmiyor. Detaylara bakacak olursak TikTok’un sadece bir video paylaşım platformu olmadığı ifade ediliyor. İddialara göre bu platformun Çin hükümeti tarafından kullanılan bir gözetleme uygulaması olduğu belirtiliyor. ABD’li kullanıcıların verilerinin güvenme olmadığını beliren yetkili, platformun ulusal güvenliği riskli hale getirdiği ve kabul edilemez bir durum olduğu belirtiliyor. Bu iddiaları ise alınan bazı ses kayıtlarına dayandığını ifade ediyor.

ABD ile TikTok arasındaki gerilim devam ederken, ABD’li kullanıcıların verilerinin ABD’de kalması isteniyordu. Ancak durum böyle olmadı ve geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ses kayıtlarına göre ABD’de olması gereken kullanıcı verilerinin Pekin’den ulaşılabilir olduğu ortaya çıktı. Bu ses kaydı ise FCC yetkilisini harekete geçirdi ve Google ile Apple’ı bu konu için ikna etme çabalarına giriştiği gözüküyor. Bakalım Google ve Apple’dan TikTok uygulaması için nasıl bir karar alınacak göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir