Apple ülkemizde ilginç bir projeye daha imza attı. İmkanları kısıtlı olan farklı yaratıcı seslerin değerinin bilinmesi ve destek olmayı ilke edinmiş olan Apple “Anlatacak Bir Hikayem var” başlığı altında çıkış yapacak olan genç nesil HipHop şarkıcılarının iPhone ile çekilecek olan müzik videolarını duyurdu.

Apple Türkiye’deki HipHop Kültürüne Destek Oluyor

Türkiye’de HipHop kültürünü desteklemek amacıyla hayata geçirilen bu çalışmada, Yalçın Birol’un önderliğindeki “Önce Sen Dinle” platformu, çağrısını yaptığı HipHop şarkıcılarının eserlerini Türkiye’nin en deneyimli müzik eğitim kurumlarından birisi olan İstanbul Teknik Üniversitesi Miam İleri Müzik Araştırmalar Merkezi’nin yapmış olduğu katkılarıyla Dolby Atmos destekli Uzamsal Ses teknolojisiyle kayıt altına alındı.

Proje kapsamında duyurulan 5 yeni HipHop şarkısı, bu hafta boyunca Apple Music’in Göz At bölümünde ve Hip-Hop kategori sayfasında ön planda yer alacak. Bu sayede Türkiye’nin yaratıcı müzik insanları yetiştiren bir merkezin destekleriyle HipHop müziğinin yeni yetenekleri keşfedilecek ve müzikseverlerin ilgisine sunulacak.

Apple ProMotion ve MiniLED teknolojili 27 inç monitörü iptal etti

Apple’ın iPhone’u, müzik videolarının çekiminde kullanılan bir araç haline geldi

Kars, Mithat Dalgıç, Nilhan, Palm J ve Xentix gibi beş yetenekli müzisyen, iPhone’un çeşitli özelliklerine odaklanarak çekimlerini gerçekleştiriyor. Hareket modu, Sinematik mod, ağır çekim ve loş ışık gibi özellikler, iPhone’un yeteneklerini ortaya çıkarmak için kullanılıyor.

iPhone’un Hareket modu ile müzisyenler, dans hareketlerini, enerjik performansları ve sahne gösterilerini bu modda kaydederek izleyicilere etkileyici bir deneyim sunuyor.

Sinematik mod ise profesyonel bir film hissiyatı yaratmak için kullanılıyor. Duygusal anları, atmosferi ve hikayeyi daha etkileyici bir şekilde aktarmak için Sinematik modun avantajlarından yararlanıyor.

Ağır çekim özelliği ise zamanı yavaşlatarak detayları ön plana çıkarıyor. Enstrüman çalma anlarını, dans figürlerini ve hareketleri bu özellikle kaydederek dinleyicilere görsel bir şölen sunuyor.

iPhone’un loş ışık özelliği, düşük ışık altında bile net ve canlı görüntüler elde etmeyi sağlıyor. Bu sayede müzisyenler, gece çekimlerinde veya loş ışıklı mekanlarda performanslarını en iyi şekilde sergileyebiliyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir