Telefon pazar devlerinden Apple, Türkiye’de vergi maliyetini hesaplayarak daha ucuz olacak olan yeni telefon modeliyle, akıllı telefon piyasasını etkileyecek.

Türkiye’ye özel telefon modeli için adımını attı

Apple, telefon piyasasındaki baskınlığını artırmak ve daha çok alıcıya ulaşmak için Türkiye’de yeni bir adım attı.

 Bu yeni model projesini dolar bazında en pahalı olduğu 10 ülkede piyasaya sürmeyi amaçlıyor. Özellikle belirlenen 10 ülkenin olduğu liste telefon pazarındaki vergilerin çok fazla olduğu ülkelerden oluşuyor. Bu ülkelerin zirvesinde ise Türkiye’nin olması şaşırtıcı değil. 

Apple bu vergi yükünün fazla olduğu piyasalarda satışı artırmak ve vergi yükünü hafifletmek için yeni bir model geliştiriyor.

Pek çok kullanıcının aklına SE serisi gelebilir çünkü ucuz olması ile biliniyor ama şirketin planladığı şey yeni bir SE modeli çıkarmak değil.

Apple Modelinin adı belli oldu

Apple çıkaracağı bu yeni kemik modelin adının “FE” yani “Fan Edition” olarak adlandırıldığı ve alışılagelmiş bir Iphone tasarımı kullanılacağı biliniyor. Yeni modelde Home tuşu değil çentikli bir ekran tasarımı olacak.

Şirket üretim maliyetini artıracağı için FaceID kullanmayacak bunun yerine güç tuşunun üzerinde parmak izi okuyucu ile sınırlı kalacak. Bu şekilde üretim maliyetinin şişkinliğinden kaçınmış olacak. LCD ekran ile tasarlanacak olan modelin 1 – 2 nesil öncesine ait bir A serisi yonga tasarımıyla gelmesi alıcıların beklediği bir şey olacaktır.

Piyasaya göre en ucuz yeni Iphone modeli olacak

Telefonun 250$ bazında fiyatlandırılacak olup Vergisiz olarak 7.500 TL ye denk gelirken, vergilerle birlikte 15.000 TL ila 20.000 TL aralığında bir fiyat ile karşımıza gelecektir. Bu da 2024 yılı ekonomik şartları için uygun bir tutar denebilir. 

Bu yılın ilk çeyreğinde, tahmini olarak Mart ayında gerçekleşecek olan bir etkinlikle bu modele dair daha ayrıntılı bilgiler edinilecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir