Apple’ın yaklaşmakta olan “iPhone 15 Pro” modelleri içerisinde, Apple’ın TSMC’nin N3B olarak da adlandırılan birinci nesil “3nm” sürecine dayananmış olan ilk “iPhone” çipi ve A17 Bionic işlemciye sahip olması bekleniyor. “3nm” teknolojisi ile, iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinde performans sağlayan A16 Bionic çipi üretmek için kullanılmış olan 4nm teknolojisine kıyaslandığı zaman güç verimliliğinde %35’lik bir iyileşme gösterdiği ve %15’lik bir hız sağladığı söyleniyor. 

Apple’ın Mac’ler ve iPad’ler için M3 çipinin de “3 nm” sürecini kullanıldığı söylentiler arasında yer alıyor. İlk “M3” cihazlarının güncellenmiş şekilde 13 inç MacBook Air ve 24 inç iMac içermesi beklentilerden birisi. Ayrıca her ikisinin de bu yılın sonlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Gelecek yıllar içerisinde piyasaya çıkacak yeni iPad Pro modellerinin “M3” yongalarla gelmesi ihtimali büyükken, Apple analisti Ming-Chi Kuo’da, 2024’te piyasaya sürülecek olan yeni 14 ve 16 inç MacBook Pro modellerinin “M3” yongaları ile gelmesi beklentilerinin arasında yer alıyor. 

Apple MacBook M3 işlemci

Yeni Nesil MacBook Pro modellerinin de gelecek yıl içerisinde piyasaya sürülmesi bekleniyor

Bir App Store geliştirici günlüğüne göre ve BloombergMark Gurman’a göre, Apple şu anda temel “M3” Pro’yu sonraki 14 inç ve 16 inç modellere taşıma durumu söz konusu. 12 çekirdekli CPU, 18 çekirdekli GPU ve 36 GB belleğe sahip yeni bir çipi test edilme çalışmaları devam ediyor. Yeni Nesil MacBook Pro modeller gelecek yıl piyasaya çıkacağı düşünülüyor.

TSMC ayrıca bunlar dışında N3E adı verilen geliştirilmiş bir 3nm işlemi üzerinde çalışmalarını yapıyor. Apple cihazları sonunda, 2023’ün ikinci yarısında ticari üretime girmesi bekleniyor ve N3E nesline geçeceği bekleniyor. Ancak gerçek sevkiyatların 2024’e kadar hızlanmayacağı da söylentiler içerisinde yer alıyor. 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir