AirTag, Apple.Inc tarafından geliştirilmiş ve 20 Nisan 2021’de Spring Loaded olarak yayınlanmıştır. AirTag, bir izleme sistemidir. UWB (Ultra Geniş Bant) teknolojisini kullanan anahtarların ve diğer ürünlerin bulunmasına yardımcı olan bir anahtar bulucu görevi görecek şekilde tasarlanmıştır. Kullanıcılar, AirTag’in yerleşik U1 çipini kullanarak iPhone 11 veya sonraki modellerde “Hassas Tespit” özelliğini kullanabilmektedir.

AirTag, iOS / iPadOS 14.5 veya sonraki sürümleri çalıştırabilen tüm cihazlar tarafından desteklenmektedir. AirTag, bir Apple Kimliği ve iOS ya da iPadOS sürüm 14.5 veya üzeri gerektirmektedir.

AirTag suçluları takip etmek için kullanıldı
AirTag’i gizlemek alternatiflere göre çok daha kolay

AirTag’i gizlemek alternatiflere göre çok daha kolay

Apple’ın son yıllarda en çok konuşulan ürünlerinden biri haline gelen AirTag, bu kez ilginç bir şekilde karşımıza çıkmaktadır. Polis, geçmişte kötü niyetli kişiler tarafından insanları takip etmek için kullanıldığı iddia edilen AirTag’i bu kez suçluları takip etmek için kullanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde yayınlanan bir raporda, Uyuşturucuyla Mücadele İdaresi, organizasyonu tanımlamak için Şanghay’a giden pakete bir AirTag yerleştirdi.

Narkotik Bürosu’nun çeşitli durumlarda GPS takip cihazlarını kullanması oldukça yaygın bir yöntemdir. Bununla birlikte, yeni yayınlanan raporda AirTag’in kolluk kuvvetlerinde ilk kez kullanıldığı maddesidir. AirTag, kompakt tasarımı sayesinde çok daha kolay saklanabilmektedir. 

Ayrıca, cihazın daha uzun ömürlü olması ve iletişim gücü, AirTag’i kolluk kuvvetleri için daha uygun fiyatlı hale getirmektedir. Forbes tarafından röportaj yapılan eski bir Arizona dedektifi, Bluetooth özellikli AirTag’lerin Apple’ın kapsamlı ağına çok iyi bağlandığını söylemiştir. Herhangi bir çalışma probleminde yakındaki bir Apple cihazına bağlanan AirTag, bir süre sonra tekrar internet üzerinden aktif hale gelebilmektedir.

Öte yandan AirTag’lerin mahremiyeti ihlal ettiği iddiası başta bireyler olmak üzere ülkeleri bile korkutmuştur. AirTag, geçtiğimiz günlerde Rus hükümet yetkililerinin dikkatine sunulan Apple cihazlarına getirilen yasağın nedenlerinden biri olarak gösterilebilmektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir