Apple Studio Display tanıtım sonrasında büyük ilgi gördü.  Ancak yüksek fiyatı nedeniyle alternatif arayanlar en iyi 4 monitöre göz atabilir.

Apple Studio Display, Apple’ın ekran kalitesinde geldiği son noktayı net bir şekilde ortaya koyuyor. Canlı renkler, ideal parlaklık değerleri, 560 nit üst tepe noktası ile 5K monitör olarak değerlendirilen Apple Studio Display, yurt dışında ortalama 1600 dolarlık bir etiket fiyatına sahip. bu da alternatifleri de ön plana çıkarıyor. İşte Apple Studio Display yerine alınabilecek en iyi 4 monitör…

Apple Studio Display Yerine Satın Alınabilecek En İyi 4 Monitör
Apple Studio Display Yerine Satın Alınabilecek En İyi 4 Monitör

Samsung 27″ ViewFinity S9 5K Monitör (S27C900PAN)

ViewFinity S9, şu anda sektörde Apple Studio Display’ın en güçlü rakiplerinden birisi. Rakibinin yarı fiyata kadar düşen ViewFinity S9, özellikleriyle rakibine oldukça yakın. Üstelik bazı özellikleriyle fark da yaratıyor. Akıllı TV olarak çalıştırabileceğiniz bu monitör, web kamerası ve hoparlör desteği ile kullanımı kolaylaştırıyor.

Asus ProArt Mini-LED Ekran (PA27UCX-K)

Listede yer alan bir diğer model ise Asus ProArt Mini-LED Ekran. OLED ve mini-LED konusunda dünya genelinde öncü markalardan birisi olan Asus, bu modeliyle de sektörde fark yaratıyor. Apple’ın modeline göre daha uygun fiyatıyla piyasada yer alan monitör, oyun monitörü olarak tercih edilebilecek kapasitede. 1000 nit tepe parlaklığı ile öne çıkan ekranda HDR, özel kalibrasyon değerleri ve Apple ile yarışabilecek bir renk doğruluğu bulunuyor.

Sony InZone M9 oyun monitörü

Sony InZone M9, oyun monitörü olarak ön plana çıksa da Apple Studio Display’e rakip olmayı başarıyor. 4K çözünürlük desteğine ek olarak 144Hz ekran yenileme hızını destekleyen Sony InZone M9, Apple’ın ürününü yarı fiyatına pazarda satın alınabiliyor. HDR’de 600 nit parlaklığı aşan monitörde renk gamı ve doğruluğu de etkileyici.

Dell UltraSharp 27 4K USB-C Hub Monitör (U2723QE)

Dell’in piyasaya sunduğu monitör seçeneği Dell UltraSharp 27 4K. Çok uygun fiyatı ile 4K monitör olarak öne çıkan Dell UltraSharp 27 4K, Apple’ın modeline göre yüzde 25 oranında ekran kaybı yaşasa da oldukça iddialı. Fiyat performans dengesinin yakalandığı Dell’in modeli, ekonomik ve kaliteli seçim yapmak isteyenlere hitap ediyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir