macOs Ventura 13.5 güncellemesinin yayınlanmasının ardından Apple, 2023 Mac Pro modellerindeki SATA bağlandı sorununun çözüldüğünü açıkladı.

Kullanıcılar 2023 Mac Pro’larını uyku moduna aldıktan sonra sabit sürücülerde bağlantı sorunları yaşamaya başlamıştı. Apple’ın bugün yayınladığı macOS Ventura 13.5 güncellemesinin ardından SATA sabit sürü bağlantı sorunu giderildi. Yeni güncelleme, Apple New uygulamasına bazı küçük özellikler ve hata düzeltmeleri getiren güncelleme olan macOS Ventura 13.4’ün kullanıcıya sunulmasından bir ay sonra kullanıcıya sunuldu.

2023 mac pro

Sorunun çözülmesi için Apple kullanıcılarının güncelleme yapması yeterli

Apple, bağlantı sorunu yaşayan kullanıcıların herhangi bir fiziksel hamlede bulunmasına gerek olmadığını yalnızca Mac’lerini güncellemelerinin yeterli olduğunu söyledi.

Mac Pro, SSD depolama ile yapılandırılmış olsa da dahili sabit sürücüleri bağlamak için SATA bağlantı noktalarını da bünyesinde bulunduruyor. Mac Pro’nun bazı modellerinde yazılım kaynaklı bir hata oluşuyor ve bu hata da SATA sürücü sorununu meydana getiriyor.

Apple konuya ilişkin, “Bazı dahili SATA sürücü modellerinin, Mac’iniz uyku modundan çıktıktan sonra beklenmedik bir şekilde bilgisayarınızla bağlantısı kesilebilir. Bu, Mac’iniz otomatik olarak uyku moduna geçerse veya Mac’inizi manuel olarak uyku moduna geçirirseniz meydana geliyor. Diskinizin düzgün şekilde çıkarılmadığını belirten bir mesaj görürseniz, sürücüye yeniden bağlanmak için Mac’inizi yeniden başlatabilirsiniz.” açıklamasında bulundu.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir