Apple tarafından 2022 yılının başlarında duyurusu yapılan ve ardından yarışma süreci başlatılan Apple shot on iPhone Challenge sonuçları resmi olarak açıklandı. Shot on iPhone Makro Challenge en iyi makro fotoğrafların yarıştığı eşsiz bir görsel şölene sahne olurken, Apple’ın yaptığı açıklamalar sonrası yarışmanın en iyi fotoğrafları duyuruldu.

iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max ile çekilen makro fotoğraflarda, kullanıcılar birbirinden yaratıcı fotoğraflar çekerek yarışmaya dahil oldu. Final mücadelesinde ise Çin, Macaristan, Hindistan, İtalya, İspanya, Tayland ve ABD’den yarışmaya katılan kullanıcıların fotoğrafları arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı. Yapılan elemeler ile birlikte öne çıkan 10 fotoğraf belirlendi.

iPhone 13 Pro serisinin kamerası fark yarattı

Yüksek kalitede kamera özellikleri ile dikkat çeken iPhone 13 Pro serisi kullanıcıların keskin ve yakın çekimler yapmasına imkan tanıyor. Bu özelliği ön plana çıkarmak isteyen Apple ise makro yarışması ile kullanıcıların yakın çekimlerden farklı görüntüler ve kareler elde etmesini sağladı. Fotoğraflar arasında örümcek ağı üzerindeki çiy damlaları, köpeğin saçındaki kar taneleri, ebegümeci çiçeği, sodadaki minik su kabarcıkları gibi çıplak gözle dikkat edilemeyecek inanılmaz fotoğraflar yer alıyor.

Anand Varma, Apeksha Maker, Peter McKinnon, Paddy Chao, Yik Keat Lee, Arem Duplessis, Billy Sorrentino, Della Huff, Kaiann Drance ve Pamela Chen gibi ünlü isimlerin yer aldığı jüri, yapılan değerlendirmeler sonrasında en iyileri belirledi. 

İşte Apple Shot on iPhone Challenge sonuçları

Apple Shot on iPhone macro Guido Cassanelli inline.jpg.large

Guido Cassanelli – Deniz Camı

Deniz camı, okyanuslar boyunca binlerce kilometre seyahat eder ve aşınır. Güzel bir gün batımının tadını çıkarırken sahilde yürüyordum. iPhone 13 Pro Max’te makro fotoğrafçılığı denemek için bu küçük deniz camı parçalarından bazılarını toplamaya karar verdim ve sonuç.

Apple Shot on iPhone macro Marco Colletta big.jpg.large

Marco Colletta Mağara

Yoğun gölgelerle vurgulanan yaprakların saran şekli, bana keşfedilmeye hazır derin bir mağarayı düşündürdü. 

Apple Shot on iPhone macro Prajwal Chougule inline.jpg.large

Prajwal Chougule Doğada Sanat

Bir doğa aşığıyım ve iPhone 13 Pro’mla sabahın erken saatlerinde yürüyüşe çıkmayı seviyorum. ‘Altın saat’ doğanın en iyi karelerini sunuyor. Örümcek ağındaki çiy damlaları dikkatimi çekti. Ağın üzerinde çiylerin inci gibi parladığı bir kolye oluşturması beni büyüledi. Doğanın tuvalinde bir sanat eseri gibi hissettim.

Apple Shot on iPhone macro Daniel Olah big.jpg.large

Daniel Olah Zambak

Niyetim, zambakta küçük bir su damlasını vurgulamaktı.

Apple Shot on iPhone macro Trevor Collins inline.jpg.large

Trevor Collins Yaprak 

Resimde görülen yaprak, gün boyu masamda duran bir incir ağacı yaprağıydı. 

Apple Shot on iPhone macro Ashley Lee big.jpg.large

Ashley Lee – Çilek Soda

Fotoğraf için mutfak buzdolabımda bulduğum iki parçayı kullandım: bir çilek ve bir kutu soda. Mutfak tezgahıma şeffaf bir vazo yerleştirdim, sodayı vazoya döktüm ve arka plan olarak bir parça siyah kağıt kullandım. Sonra çileği soda vazosuna bırakıp bekledim. Yavaş yavaş çileğin yüzeyinde kabarcıklar oluşmaya başladı ve dokusu tamamen değişti.

Apple Shot on iPhone macro Abhik Mondal inline.jpg.large

Abhik Mondal Volkanik Lav

Aralık ayında yeni iPhone 13 Pro’yu satın aldıktan sonra makro özelliğine hayran kaldım. Farklı nesneleri çekmeye başladım. Bir gün akşam yürüyüşü sırasında bir bakkalda çiçek fark ettim. Bu ayçiçeği, merkezden kenarlara doğru renk dağılımı ile dikkatimi çekti. 

Apple Shot on iPhone macro Tom Reeves inline.jpg.large

Tom Reeves Petek

Bu görüntü, Manhattan’daki Riverside Park’ın kenarında, yavru köpeğimizle sabah yürüyüşünde çekildi. İlk kez karla tanışan köpeğimin bal rengi buklelerinin arasına düşen bu minik kar tanesini yakalayabildim.

Apple Shot on iPhone macro Jirasak Panpiansin big.jpg.large

Jirasak Panpiansin Gizli Mücevher

Bu minik damla, insan gözünün neredeyse algılayamayacağı kadar küçük bir yerde, yaprağın dibindeydi.

Apple Shot on iPhone macro Hojisan inline.jpg.large

Hojisan Son Çiçeklenme

Fotoğraf, 3 yaşındaki oğlumun laleyi keşfetmesiyle çekildi. iPhone’umu çiçeğe yaklaştırdığımda, otomatik olarak makro modunu açtı ve taç yapraklarının detayları net olarak ortaya çıktı. Birkaç dakika sonra rüzgar geldi ve yaprakları uçurdu. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir