Apple, kullanıcılardan gelmiş olan geri bildirimlere yanıt vermek amacı ile Self Servis Tamir programında önemli değişiklikler yapmaya başlıyor.

Teknoloji devlerinden birisi olan Apple, yurt dışındaki belirli ülkelerde faaliyeti sürüyor olan popüler ‘Self Servis Tamir Programı’nı genişletme hamlesi ile geliyor ve bu hamle ile programın ürünlerin kullanımını daha da kolaylaştırıyor. 21 Hazirandan itibaren bu programı iPhone 14 serisi ve M2 tabanlı MacBook’lar dahil olmak üzere son çıkan ürünlerle genişletilmesini sağlayacak.

En önemli gelişmelerden birisi olan, kullanıcıların programı kullanırken yaşamış olduğu gereksiz zorlukların ortadan kaldırılması sağlayacak. Daha önce tamirlerden sonra gereken ve Apple ile telefonla görüşmek de içerisinde yer alan “Sistem Konfigürasyonu” doğrulama adımı , gereksiz bir yüklerden birisi olarak eleştirilmişti. Yeni düzenlemelerle beraber, artık kullanıcıların Apple’ın tamir destek ekibiyle iletişim haline geçmek zorunda kalmayacak.

yerli girisim avane cloud kitchens 3 1 milyon dolar yatirim aldi

Kullanıcılar cihazlarını teşhis moduna alarak Sistem Konfigürasyonu’nu başlatabilecekler

Apple’ın basın bülteninde belirtmiş olduğu üzere, “Self Servis Tamir Programı kullanıcılar için artık cihazlarını Teşhis moduna alarak ve ekranda gösterilen adımları takip ederek Sistem Konfigürasyonunu başlatabilecekler. Bu sayede artık tamirin son adımını çalıştırmak için Self Servis Tamir desteği ekibiyle iletişim kurma ihtiyacı ortadan kalkmış olacak. Ancak gerektiği durumlarda destek ekibinden hala yardım alabilecekler.

“Sistem Konfigürasyonu” adımı sayesinde, orjinal Apple parçalarını doğruluyor, firmware’ın güncellemesini yapıyor ve parçaları maksimum performans ve kalite için doğruluğun ölçülmesini sağlıyor. 21 Haziran tarihinden itibaren, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max için söz konusu olan parçaların siparişinde bulunabileceksiniz. Bu, 13 inçlik M2 MacBook Air ve MacBook Pro dizüstü bilgisayarların da içerisinde olmak üzere, yeni tanıtılan 15 inç MacBook Air için maalesef ki geçerli olmayacak.

Apple, iPhone 12 ve iPhone 13 serilerinin True Depth kamerası ve üst hoparlörü ile M1 tabanlı Mac masaüstü bilgisayarları için “Self Servis Tamir Programı”nı ABD, Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Polonya, İspanya, İsveç ve İngiltere’de sunacak. Bu program, kullanıcıların kendi cihazlarını onarma ve bakım yapma imkanı sağlayarak tamir erişimini artırmayı hedefliyor. Ayrıca, yetkili servis noktaları ağı da genişletiliyor, böylece kullanıcılar profesyonel tamir hizmetine daha kolay erişebiliyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir