Eylül ayında çıkacak olan ve dört modelden oluşacak iPhone 15 serisi öncesinde iPhone 14 ve 14 Plus için yeni sarı renk gelmişti.

sarı apple iphone14 iphone14plus
sarı iphone 14 ve 14 plus Türkiyede satışa çıktı

Türkiye’de dahil olmaz üzere birçok pazarda artık iPhone 14 ve 14 Plus için sarı rengi de seçenek olarak görebileceğiz. Kısa süre öncesinde Türkiye’de yeni sarı renk seçeneği ön siparişe açılmıştı. 24 Mart tarihinde yani bugün itibariyle satışlar başladı. Telefonlar sarı rengin yanında farklı renk seçenekleriyle de karşımıza çıkıyor mavi, mor, gece yarısı, yıldız ışığı ve kırmızı renkleri de alınabiliyor. Türkiye’de fiyatlar 14 için 32.999 TL, 14 Plus içinse 36.999 TL başlangıç fiyatıyla başlıyor. iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max modelleri ise herhangi bir değişiklik yok sadece derin mor, altın, gümüş ve uzay siyahı renkleriyle satışa devam ediyor. Bu telefonlar Türkiye’de sırasıyla 41.999 TL ve 45.999 TL‘ye satılıyor.

Yeni satışa sundukları renk hakkında Apple özet olarak şunlardan bahsetti: “ Mükemmel pil ömrü, çok iyi seviyede fotoğraf ve videolar için çok güçlü bir çift kamera sistemi ve uydu üzerinden Acil SOS ve Trafik Kazası Algılama gibi son teknoloji güvenlik özellikleri sunan seri, çarpıcı güzellikteki sarı renk seçeneğiyle buluşuyor.” dedi ve sözlerine renk hakkında şöyle devam etti “İnsanlar iPhone’u kullanmayı seviyor ve her gün her olayda iPhone’a güveniyor. Şimdi yeni sarı iPhone 14 ve iPhone 14 Plus ile seriye yeni soluk getirici bir model daha ekleniyor.” diyen Apple’ın Global ürün Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bob Borchers ise sözlerine şöyle devam ediyor: “İnanılmaz pil ömrü, hafif tasarım, profesyonel seviyede kamera ve video özellikleri, uydu üzerinden Acil SOS gibi son teknoloji güvenlik özellikleri ve iOS 16’nın sunduğu her şey iPhone 14’ü yeni bir iPhone almak isteyenler için harika bir seçenek haline getiriyor.”

Selçuk Üniversitesi İşletme Bölümü 4. Sınıf

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir