Yeni bir söylentiye göre Apple, yakın zamanda piyasaya sürülen Apple Watch’un sağlamlaştırılmış bir versiyonu üzerinde çalışıyor.

Pek çok kullanıcının beklediği gibi, Rugged Apple Watch koruyucu özellikler ve şok önleyici bir gövde ile gelebilir. Yeni bir Rugged Apple Watch ile ilgili rapor, ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo’dan geliyor. Ona göre, Cupertino merkezli firma, gelecek yıl üç adet akıllı saat tanıtacak.

Muhtemelen iPhone SE 3 ile birlikte gelen yeni bir SE modeli olan Watch 8 Serisi altında giyilebilir cihazlar olacak. Bu giyilebilir cihazın Apple Watch Explorer takma adıyla geleceği söyleniyor, ancak bu henüz doğrulanmadı. “Explorer” adı birçok şirket tarafından aşırı kullanıldı ve Apple’ın işini böyle yapmadığını biliyoruz.

Rugged Apple Watch, Apple Watch Series 8 özelliklerinin çoğunu getirmelidir. Ancak, çok daha dayanıklı ve belki de moda ve stile odaklanmadan olacaktır. Sporcular ve açık hava kullanıcıları için şok önleyici bir kasa ve özel izleme özellikleri getirmelidir. Donanım söz konusu olduğunda, Apple Watch Series 8 ile aynı dahili özellikleri sağlamalıdır. Ayrıca, watchOS’u yerel olarak çalıştıracaktır, ancak özel yazılım özelliklerini göz ardı edemeyiz.

Apple Watch 8 ve Airpods Pro 2022 senesinde tanıtılacak

Apple Watch Series 8’in vücut ısısı sensörü sayesinde sağlık kategorisinde bir başarıya daha imza atacağı konuşuluyor. Kullanıcıların daha fazla sağlık ve fitness verisi toplamasına yardımcı olacaktır. Görünüşe göre Apple, bu giyilebilir cihaz üzerinden kan şekerini izleyemeyecek.

Teknolojinin hala olgunlaşması gerekiyor ve hükümet yetkililerini dahil ederek üstesinden gelinmesi gereken birçok zorluk var. Kuo, Apple Watch’lara ek olarak yükseltilmiş bir AirPods Pro sürümü de bekliyor. Yeni işitilebilir cihazlar, basit “duyulabilir” olmaktan daha fazlası olacak ve yerleşik sağlık sensörlerinin yanı sıra gövdeleri hendek eden “radikal” bir yeniden tasarım getirecek.

En büyük gelişme elbette bu yeni sağlık sensörleri olacak, sonuçta Apple AirPods Pro bu kategoride yenilik yapacak. Apple, EKG’yi tanıttığında Apple Watch serisinde devrim yarattı. O zamandan beri, birçok premium akıllı saat üreticisi bu teknolojinin yanı sıra SpO2 ve kan basıncı sensörleri gibi diğer özellikleri de uygulamaya başladı. Ayrıca gelecek yıl daha fazla şirketin “sağlık dostu TWS kulaklıklar” ve yeni “sağlam akıllı saatler” ile Apple’ı takip etmesini bekliyoruz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir