Apple Notes, Apple kullanıcılarının en çok kullandığı not alma uygulamalarından birisi. Uygulama basit gibi görünse de çok gelişmiş seçenekler ve özellikler sunuyor. Bu nedenle not alma konusunda tablo gibi farklı ihtiyaçlarınız olduğunda da farklı bir uygulama yerine Apple Notes uygulamasını kullanabilirsiniz.

Apple Notes’ta tablo nasıl oluşturulur?

Apple Notes’ta bir tablo oluşturmak oldukça basit. Uygulamayı açtıktan sonra aşağıdaki adımları takip ederek hemen tablo oluşturabilirsiniz.

  • İlk önce bir not açın veya yeni bir tane oluşturun.
  • Ardından alttaki araç çubuğundaki tablo simgesine dokunun.
  • Tablo simgesi görünmüyorsa, araç çubuğu menüsünü ortaya çıkarmak için artı (+) düğmesine ve ardından tablo simgesine dokunun.
  • Dokunmanız ile birlikte 2 satır ve 2 sütundan oluşan bir tablo otomatik olarak eklenecektir. Tablo eklendikten sonra dilediğiniz gibi satır ve sütun ekleyebilirsiniz. Bu işlemleri yapmak için tablonun herhangi bir yerine dokunmanız yeterlidir. Ardından tablonun üst tarafında üç noktalı bir menü seçeneği görülür. Bu menüye dokunarak sütun ekle, kopyala, kes gibi işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Apple Notes’ta satır veya sütunu silmek istediğinizde ise silmek istediğiniz satır ya da sütuna dokunmanız yeterli. Ardından çıkacak üç nokta düğmesindeki seçenekleri takip edebilirsiniz. Tablo oluşturduktan sonra tablo içerisindeki içerikleri de kolay bir şekilde yönetebilirsiniz. Kalın, eğik, farklı punto ve fontlarda yazı yazmak için metin araçlarını kullanabilirsiniz. Görüldüğü üzere Apple Notes kullanıcıların not alma konusunda ihtiyaç duyabileceği gelişmiş seçenekler sunmaktadır.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir