Son dönemlerde satın alma haberleriyle gündemden düşmeyen Netflix’in Apple tarafından satın alınabileceği iddiaları ortaya atılmıştı. Yatırımcılarla yaptığı görüşmede bazı önemli açıklamalarda bulunan Tim Cook şirketin Netflix’i satın alacağı iddialarını güçlendirdi. İşte detaylar;

Apple Music ve Spotify’a rakip TikTok Music geliyor

ABD merkezli teknoloji devinin CEO’su Tim Cook önceki günlerde Apple’in mali çeyreğiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Açıklamasında büyük satın alımlar yapacağını söyleyen Cook’un bu sözleri şirketin Netflix’i satın almayı düşündüğü yönündeki iddiaların güçlenmesine neden oldu.

Tim Cook, satın alma piyasasını yakından takip ediyor

Silikon Vadisi şirketlerinden biri olan Apple’ın sunduğu tüm ürünler alanın en başarılı ürünleri haline geliyor. Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi olan Apple donanım konusunda her ürünüyle çığır açsa da yaptığı yatırımlarla da dikkat çeken şirketlerden biri. Son olarak şirketin ikinci çeyrek raporunun yayımlanasıyla birlikte yeni iddialar ortaya atıldı.

Yatırımcılarla mali raporla ilgili yaptığı konuşmasında şirketin satın alma ihtimalini göz ardı etmediğini dile getiren Tim Cook’un bu sözleri Apple’ın büyük bir yatırım yapmayı planladığını düşündürdü. Bu düşüncenin hemen ardından şirketin hangi alanda yatırım yapacağına dair soruları da beraberinde getirdi. Tim Cook her sene büyüyen hizmet pazarıyla ilgili soru yağmuruna tutulurken aynı zamanda şirketin kullanıcılarına sunduğu hizmetleri arttırmak için dış ürünleri ya da şirketleri satın almak isteyip istemediği sorusu da yöneltildi.

Böyle bir olasılığın mümkün olabildiğini açıklayan Tim Cook, bu satın almanın stratejik planı olan hamlelere dayanacağının da altını çizdi. Apple’ın stratejileri hakkında yöneltilen sorulara cevap vermekten kaçınan SEO potansiyel satın almaları ve teknoloji sektöründeki gelişmeleri yakından takip ettiğini açıklayarak son dönemlerde daha küçük şirketler aldıklarını ve şirkete yenilik ve enerji katacak insanları da işe almaya devam etmek istediklerini şu sözlerle belirtti;

Hep arıyoruz, kendimize soruyoruz, bu stratejik mi? Asla satın almak için satın almayız ve asla sadece geliri artırmak için satın almayız. Şimdiye kadar, ölçek karşılaştırmaları yaptık. Küçük IP ve insan alımları. Ancak gelecekteki olasılıkları göz ardı etmiyorum, her zaman piyasayı takip ediyoruz.

Mali çeyrek raporunda Tim Cook’a büyük şirketleri satın alıp almayacağı ile ilgili soruların yöneltilmesi bir ilk değil. Hatırlarsanız Cook Nisan ayının başında Apple’ın her zaman bir yetenek arayışında olduğunu ve şirkete stratejik anlam katıyorsa diğer şirketlerin satın alınabileceğini söylemişti. Ancak analistler tarafından yapılan açıklamalara göre şirket Netflix ve Peloton gibi şirketleri satın almalı. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir