Apple bugün yaptığı duyuruda, popüler müzik platformu Apple Music’e yeni bir özelliğin eklendiğini duyurdu. “Set Lists” isimli özellik, kullanıcıların turda olan favori sanatçılarının konserlerinde söyledikleri şarkılardan oluşan set listelerini keşfetmelerini ve sırayla bu şarkıları dinlemelerine olanak tanıyor. Ayrıca, kullanıcılara şarkıların prodüksiyonu hakkında bilgi edinme imkanı da sunuyor. Sam Smith, BLACKPINK, Peso Pluma, Kane Brown, Blink-182 ve Ed Sheeran gibi birçok sanatçıyı içeren set listeleri, kullanıcılara müzikal deneyimlerini genişletme fırsatı sunuyor.

Apple, Apple Music ve Haritalar'a Yaklaşan Konserleri Keşfetme Özelliği Ekledi

Apple Haritalar, Canlı Müzik Deneyimini Geliştiren Konser Keşif Özelliğiyle Yenilendi

Apple Haritalar da güncellenen özelliklerle kullanıcılara konserleri keşfetme imkanı sunuyor. Yenilenen özellik, canlı müzik deneyimi için en iyi mekanları öne çıkararak kullanıcıların gidebilecekleri konserleri bulmalarına yardımcı oluyor. Şirket, 40’tan fazla kılavuzun 10’dan fazla şehre yayıldığını belirtiyor. Bu özellik ayrıca Shazam’ın geçtiğimiz yıl tanıttığı konser keşif aracından da yararlanıyor. Bu sayede kullanıcılar, Apple Haritalar üzerinden yaklaşan konserleri direkt olarak görebiliyor ve konser bilgilerine erişebiliyor. Türkiye şu an için desteklenmeyen ülkeler arasında yer alıyor.

Şirket şarkılardan oluşan set listelerini keşfetmelerine olanak tanıyor. Apple Haritalar ise canlı müzik deneyimini geliştiren konser keşif özelliğiyle kullanıcılara en iyi mekanları ve yaklaşan konserleri bulma imkanı sağlıyor. Bu yeniliklerle Apple, rakiplerine karşı güçlü bir rekabet avantajı elde etmeyi hedefliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir