Reddit’te yer alan yeni gelişme, PlayStation 5’e Apple Music uygulamasının geleceğini gösterdi.

Apple ile Sony geçtiğimiz yıllarda ortak pek çok yeni teknolojinin kullanılmasını sağladı. Farklı kulvarlarda yarışan ve bu nedenle de birbiriyle çok fazla rekabet içerisinde bulunmayan iki şirket, yeni bir ortaklığı daha duyurabilir. Konsollarda en çok kullanılan uygulamalardan bir tanesi müzik uygulaması olurken Apple ile Sony, Apple Music için yeni bir anlaşmayı önümüzdeki günlerde açıklayabilir.

Bugüne kadar PlayStation uygulamalarında Apple Music kullanma imkanı bulamayan kullanıcılar, yapılacak yeni anlaşma sonrasında seçebileceği seçeneklerden bir tanesi de Apple Music olabilecek.

Yeni teknolojilerden ekran görüntüsü paylaşıldı

Reddit’de yer alan gelişmede kullanıcı PlayStation 5’de müzik uygulaması indirmek istediği sırada seçeneklerde yeni bir ismin olduğunu gördü. Mevcut alanda Apple Music yer alırken, kullanıcı ekranın görüntüsünü alarak Reddit platformunda paylaştı. Uygulama şu an için PlayStation 5’te desteklenmiyor ve kullanıcılar mevcut uygulamanın sadece PlayStation 4’te kullanılabileceği uyarısı ile karşılaşıyor.

Ancak PlayStation 5’te geri uyumluluk ile uygulamaların çalıştırılıyor olması nedeniyle pek çok uygulamada benzer hatalar alınıyor. Bu nedenle Apple Music için alınan hata, uygulamaya özgü olmadığı gibi yaygın bir şekilde yaşanan bir sorun. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde yapılacak açıklamalar ile birlikte PlayStation 5 platformlarından Apple Music kullanılmaya başlanabilir.  Bu süre içerisinde de mevcut hata giderilebilir.

music
PlayStation 5 müzik uygulama ekranına gelen Apple Music seçeneği

Apple ve Sony’nin ilk ortaklığı olmayacak

Sony ile Apple arasında geçtiğimiz dönemlerde yapılan anlaşmalar ile birlikte benzer uygulamalara destek sağlanmıştı. Bunun en son örneği ise Apple TV Plus olmuştu. Kullanıcılar anlaşmanın sağlanmasının ardından PlayStation 5’te Apple TV Plus kullanmaya başlamıştı . Üstelik açıklama sonrasında özel bir kampanya da duyurulmuştu PlayStation 5 sahipleri Apple TV Plus uygulamasının konsollarda desteklenmeye başlamasının ardından 6 ay ücretsiz erişim hakkı elde etmişti.

Apple Music, Samsung Smart TV’ler, Google Nest ve Android dahil olmak üzere Apple dışındaki cihazlarda zaten mevcut. Bu bakımdan PlayStation 5 için gelmesi imkansız ya da zor değil. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir