Apple’ın Music Classical uygulaması artık Android cihazlarda da kullanılabilecek. Klasik müzik eserlerine ulaşmayı kolaylaştıran müzik uygulaması Music Classical, artık Google Play Store’a geldi. Ancak uygulama Türkiye’de indirilemiyor.

Apple, 2021 yılında bir çevrim içi klasik müzik platformu Primephonic’i satın almıştı. Teknoloji şirketi, 2022 sonunda ise klasik müzik uygulaması yayınlayacaklarını duyurmuştu. Apple planladığı hedefe ulaşamamış ve uygulamanın iPhone için çıkış tarihi Mart’ı bulmuştu.

Apple Classic Music devasa bir kitaplığa sahip

Apple Music Classical uygulaması Android'de yerini alıyor

Apple Music’in klasik müzik uygulamasına erişebilmek için Apple Music ya da Apple One abonesi olmanız gerekiyor. Klasik müzik uygulaması, mekansal ses destekli bir çok kaydın yanında 192kHz / 24 bit’e kadar kayıpsız sesle birlikte reklamsız müzik kayıtları sağlıyor. Uygulama ek olarak Primephonic’in ayrıntılı müzik meta verilerini de koruyarak, olağanüstü kitaplığında gezinmeyi daha kolay hale getiriyor.

Apple Music Classical Android uygulaması iPad ve Mac için hazır edilen uygulamalardan daha önce çıkması kullanıcıları şaşırttı. Bu hızlı çıkışın nedeni Primephonic’in hazırda bir Android uygulamasının olması olabilir. Primephonic’in için kenarda bir uygulamasının olması hızlılığı açıklıyor. Apple Music Classical’ın iPad ve Mac versiyonlarının ne zaman geleceği henüz bilinmiyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir