Apple Mart ayı içerisinde tanıtımlarıyla yoğun bir dönem geçirecek. Tanıtımlarda iPad Pro ve MacBook Air modelleri ön planda olacak.

Apple, 2024 yılı itibariyle yeni modellerini tanıtmak için hazırlıklara başladı. Yapılacak tanıtımlarda en çok dikkat çekenlerden birisi iPad Pro olacak. Zira markanın en güçlü modellerinden birisi olan iPad Pro, güçlenen donanımlarıyla birlikte yepyeni bir dönem başlatacak. Tanıtımlarda yer alması beklenen bir diğer modeli ise MacBook Air olacak.

Apple’ın Yeni Modelleri Neleri Sunacak?

Mart ayı için Apple resmi bir açıklama yapmamış olsa da bugüne kadarki tanıtım gelenekleri ve son dönemlerde yapılan sızıntılar Apple’ın iPad Pro ve Macbook Air modelleriyle geleceğini b izlere gösteriyor. Yenilenen modellerde nelerin olacağı da büyük oranda netlik kazanmış durumda.

Tanıtımı yapılacak MacBook Air modellerinde 13 ve 15 inç olmak üzere 2 farklı versiyon yer alacak. yeni modellerde yer alacak en önemli donanım ise işlemciler olacak. Zira yeni modellerde M3 işlemciler de kullanılacak.

Apple Mart’ta Yeniliklerle Gelecek
Apple Mart’ta Yeniliklerle Gelecek

iPad Pro cephesinde de işlemci konusunda benzer bir durum söz konusu. iPad Pro modellerinde de yine M3 işlemciler kullanılacak. OLED ekranlı olacak yeni modeller, Mart ayı içerisinde tanıtılarak satışa sunulacak. Yeni iPad Pro modellerinde ekran boyutu ise 12.9 inç olacak.

Mart ayındaki etkinlikte bir sürpriz iPhone 15 serisi için gelebilir. Zira iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerine yeni renkler geleceği belirtilmiş ancak henüz bu renk tanıtımı yapılmamıştı. Mart ayındaki tanıtımda iPhone 15 serisine renk yeniliği de getirilebilir.

OLED iPad Pro Cep Yakabilir

Tanıtımlara yönelik paylaşılan bilgilerde OLED ekranlı olacağı net olarak ortaya çıkan iPad Pro modellerinde fiyat merak uyandırıyor. Zira LCD modellerine göre OLED modelleri çok daha yüksek fiyatlarda olacak. Bu konudaki tahminler ise 1500 Dolar ile 2000 Dolar aralığında. Bu da 1000 dolar ortalamayla satılan cihazlara ciddi zam geleceğini gösteriyor. AnTuTu testlerinde en yüksek performansı sunan Apple cihazlarının iPad Pro modelleri olduğu düşünüldüğünde hem OLED ekranlı hem de M3 işlemcili bir iPad Pro’nun nasıl performans sergileyeceği de teknoloji dünyasının merakla beklediği konular arasında.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir