Apple söylenenlere göre 2026 yılında MacBook Pro modellerine OLED ekrana ek olarak  ilk defa dokunmatik ekran teknolojisini piyasa sürmeyi hedefliyor . Macbook serisi ile iPad arasındaki fark fazlasıyla kapanabilir.

Gelecek yılın ilk yarısında Apple’ın 11 ve 13 inç iPad modellerinin OLED ekran ile güncellemesi bekleniyor. Yeni modeller güncellenmiş kasanın yanı sıra ilk OLED ekranlı iPad modelleri olacak. Bununla kalmayan firma iddialara göre gelecekte MacBook Pro modellerinde de OLED ekrana ek olarak ilk defa dokunmatik ekran teknolojisini getirmeyi planlıyor.

Mevcut Macbook Pro’larda standart LCD ekranlara kıyasla daha iyi renk üretimi ve kontrast özelliklerine sahip olan mini LED ekranlar kullanan firma bununla kalmayıp çok daha iyi renk aralığı ve kontrast sağlayan OLED ekranlara geçmeyi hedefliyor.

Apple’den Macbook Pro Dokunmatik Oled Ekrana Geçiş Haberi!

 MacBook Air’e de gelebilir

Twitter (X)’da genellikle Samsung ile ilgili haberlerde bulunan Revegnus kullanıcısının söylediğine göre 2026 yılında gerçekleşmesi beklenen geçişin yanı sıra firma MacBook Pro’lara dokunmatik ekranlarda da güncellemeye gidecek. Hatta daha sonraki yıllarda bu teknolojiyi MacBook Air serisinde görmek de mümkün olacak.

Eğer bu güncelleme gerçekleşirse macOS arayüzünde büyük değişimler gerçekleşmesi gerekecek. Çünkü mevcut arayüzdeki elemanlar dokunmatik arayüz için yetersiz kalıyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir