iPhone ve iPad’in piyasaya sürülmesinin ardından, dikkatler Apple’ın yaklaşan Mac güncellemelerine çevrildi. MacBook Pro güncellemelerinin yakında olması beklenirken, yeni rapora göre Mac Pro 2023 sürümü üzerinde çalışılıyor.

Apple, sonbahar lansmanlarının bir parçası olarak ana ürünlerinin çoğunu zaten tanıttı. Ancak Mac segmentinde henüz değişiklik görülmedi. Apple’ın Mac güncellemeleri hakkında spekülasyonlar arttıkça, 2022 yerine 2023’te en az bir ürün gelecek gibi görünüyor.

Mark Gurman’ın Bloomberg için hazırladığı “Power On” haber bültenine göre Apple, katalogdaki son Intel Mac’i değiştirmek için Apple Silicon Mac Pro’yu hazırlıyor. Dahili testlerin artmasıyla bile, modelin 2022 için zamanında çıkmayacağı, 2023’te sunulacağı tahmin ediliyor.

Yeni Mac Pro, görünüşe göre, Temmuz ayında M2 Ultra ve M2 Extreme olarak adlandırılabilecek. Henüz piyasaya sürülmemiş M2 Max’ten iki ila dört kat daha güçlü çiplere sahip olacak. Çipler, 24 veya 48 CPU çekirdeğinin yanı sıra 76 ila 152 grafik çekirdeği sunabilir ve 256 GB’a kadar belleğe sahip olabilir.

M2 Pro ve M2 Max’li Macbook Pro geliyor

Apple Mac Pro inanılmaz özellikleri

Gurman, test edilen bir konfigürasyonun 16 performans çekirdeği ve 8 verimlilik çekirdeği ile 24 çekirdekli bir CPU’nun yanı sıra 76 grafik çekirdeği ve 192 GB bellekten oluştuğunu söylüyor.

Daha kısa vadede, Gurman 14 inç MacBook Pro ve 16 inç MacBook Pro’nun “önümüzdeki aylarda”, sürüleceğini de belirtiyor. Seçenekler arasında M2 Pro ve M2 Max yer alıyor. M2 çipini içerdiği düşünülen Mac Mini de unutulmamış. Apple’ın bir M2 Pro sürümünü test ettiği bildirilse de Gurman, Apple’ın modelle gerçekten ilerleyip ilerlemeyeceğini açıklamıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir