Tim Cook, Apple kripto para ilişkisi kapsamında artan söylentileri ve ileri sürüle iddialar doğruladı. Cook’a göre bu alanla kesinlikle ilgileniliyor. 

Apple, kripto para birimine oldukça sıcak bakıyor. Dünyanın en popüler ve en değerli kripto para birimi olarak adından söz ettiren Bitcoin, hala rekor kırmaya devam ediyor. Toplam olarak ise piyasa değeri 3 trilyon dolara kadar yaklaşırken Apple’ın CEO’su Tim Cook da yapmış olduğu röportajda Apple’ın bu alanda düşündüğü planlar ile ilgili olarak önemli ipuçlarından söz etti. Elbette ki Apple’ın bu alana sıcak bakması ile ilgili olan söylemler ilk kez gündeme gelmiyor. Mayıs ayının son günlerine doğru yayımlanan bir iş ilanının Apple’ın Apple Pay için alternatif ödeme yöntemi aradığını açığa çıkardığı düşünüldü. Bu ilan aynı zamanda şirketin kripto para  birimlerine olan ilgisini de yansıttı.  Apple Pay Başkan Yardımcısı Jennifer Bailey de birkaç ay önce Apple’ın kripto para birimleri ile ilgili olarak şu sözler ile doğrulamıştı: “İlginç olduğunu düşünüyoruz. Uzun vadede ilginç bir potansiyeli var gibi görünüyor.”

37

Kripto para ile ilgili Tim Cook’tan yeşil ışık geldi

Teknoloji dünyasının başarılı isimleri kripto para birimlerine olan ilgisine değinen Cook, konuyla ilgili olarak daha fazla derinlik kattı. Şirketin CEO’su, Andrew Ross Sorkin’e konu ile ilgili olarak oldukça önemli açıklamalar yaptı. Sorkin, şirketin CEO’suna Apple’ın şu an için kripto para birimleri ile nasıl bir bağlantısı olduğuna dair bir soru sordu. Cook, hiç de şaşırtıcı olmayacak bir şekilde Apple’ın bu alan ile ilgili olarak özen ve titizlikle çalışmalarına devam ettiğini bir kez daha gösteriyor. Fakat Tesla’nın bu yılın ilk aylarında yapmış olduğu gibi Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak eklemek gibi bir düşüncelerinin olmadığı aktarıldı. 

36

Cook, yakın bir zaman içerisinde ödeme yöntemi olarak kripto paraları eklemeyeceğini belirtmiş olsa da Apple’ın farklı düşünceleri olduğundan söz etmekten de geri kalmadı. Sorkin, Cook’a şu an için kripto para birimi ile ilgili olarak ne düşündüğünü ve bunun yanı sıra bu birimlerden birini Apple’ın ödeme yöntemlerine eklenmesi ile ilgili olarak düşüncelerini de sordu. Cook ise şu an için şirketin ödeme yöntemi olan kripto para birimlerini içeren herhangi bir  planının olmadığını ancak bu alanda kesinlikle odaklandıkları ile şeylerin olduğu dile getirildi.  Apple’ın gelecek ile ilgili olarak planları arasında neler olduğu ise şu an bilinmiyor ve bu bir sır olarak saklanıyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir