Apple ürünlerini kullananların ürünlerde sorunsuz bir şekilde kullanım sağlayabilmesi adına Apple kimliği ile oturum açması gerekir. Apple kimliğinin unutulması ya da diğer durumlarda Apple kimliği sıfırlama işlemleri yapılabilmektedir. Apple kimliği nasıl sıfırlanır konusunda bilginiz yoksa haberimizdeki adımları takip edebilir ve kolay bir şekilde kimliği sıfırlayarak yeniden kurulum yapabilirsiniz.

Çoğu kullanıcı başlangıç aşamasında yeni bir Apple kimliği oluşturduktan sonra güvenlik ve şifre konularında önemsiz ve dikkatsiz davranabilmektedir. Ancak ilerleyen dönemlerde Apple kimliği şifresinin unutulması ve gerekli ayarlamalar yapılmadığından dolayı da yeniden şifre belirlenememesi kimlikte yer alan verilere ulaşılmasını engellediği gibi ciddi sorunlar ortaya çıkarabilmektedir.

iPhone ile Apple Kimliği sıfırlama

iCloud hesabınızın açık olduğu bir iPhone varsa iPhone Apple kimliği sıfırlama işlemleri oldukça kolay bir şekilde yapılabilmektedir. iPhone’da aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekir. 

Ayarlar > Adınız > Parola ve Güvenlik > Parolayı Değiştir

Bu adımları takip ettikten sonra aygıt parolasının girilmesi istenir. Bu parola girişi sonrasında Apple kimliği için yeni parolanın yazılması yeterli olmaktadır. Yeni şifreyi iki defa yazdıktan sonra değiştir bölümüne dokunmanız ile birlikte Apple kimliği sıfırlama ve parola değişikliği tamamlanmış olacaktır. Aynı hesabın açık olduğu diğer cihazlarda da otomatik olarak çıkış yapılacağından dolayı belirlenen şifre ile yeniden giriş yapılması gerekebilmektedir.

Arkadaşınız yardımı ile Apple Kimliği şifresi değiştirme

iPhone ile Apple kimliği sıfırlama işlemleri sizin için uygun değilse ve bu işlemleri yapamıyorsanız bir diğer seçenek arkadaş yardımı tercih edebilir. Bu tür durumlarda bir arkadaşın ya da ailedeki diğer kişilerin iPhone ya da iPad gibi Apple ürünlerinin kullanılması gerekmektedir.

Bu işlemler Apple destek uygulaması üzerinden yapılacağından dolayı eğer cihazda bu uygulama yoksa öncelikle Apple destek uygulaması kurulmalıdır. Ardından parolalar ve güvenlik bölümü altında yer alan Apple kimliği parolası sıfırlama seçeneği adımları takip edilmelidir. Açılacak ekranda farklı bir Apple kimliği seçeneği takip edilmeli ve kimlik bilgileri hakkında istenen tüm bilgileri doğru bir şekilde ekrandaki uygun alanlara girilmesi sağlanmalıdır. Eğer girilen verilerde herhangi bir hata yapmıyorsanız, sorunsuz bir şekilde kimlik sıfırlama ve şifre değiştirme işlemlerini tamamlayabilirsiniz. 

Bu iki seçenek de sizin için uygun değilse, ekranda yer alacak bunlardan hiç birine erişimim yok seçeneği takip edilmelidir. Son seçenek olarak bunu değerlenebilecek olan kullanıcılar, aynı şekilde şifrelerini değiştirebilmektedir. Belirtilen yollar dışında farklı bir yöntem ya da uygulama bulunmamaktadır. Belirtilen sayfalar üzerinden hiçbir çözüme ulaşılamadığı takdirde Apple’a mesaj gönderilerek destek alınabilir. Bu destek aşamasında süreç daha da uzayacaktır. Ancak Apple resmi destek kanalı size bu konuda yapılabilecek herhangi bir işlem varsa destek olacak ve sorunun çözülmesini sağlayacaktır. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir