Apple’ın ortaya çıkan patentleri her zaman gündemde. Bu sefer ortaya çıkan bir patente göre şirket, iPhone ve iPad’de kullanılabilecek bir joystick geliştiriyor. Gelin detayları birlikte görelim.

Apple’ın özellikle abonelik hizmeti Apple Arcade ile oyun sektörü için kolları sıvadığını biliyoruz. Şirketin oyunlara yönelik vizyonu daha da geniş görünüyor. Gelişen patente göre Apple, mobil oyunlar için bir ürün geliştiriyor.

Nintendo Switch’e benzer bir tasarıma sahip bu ürün, iPhone ve iPad’inizi bir oyun konsoluna dönüştürüyor. Bu patentler bir gün gerçekten ürüne dönüşürse Apple gerçekten bir devrim yaratabilir.

Apple oyun kontrol patenti

083793b41fe818eef9c1e1857a4b61a580fbb6c3

Apple, tamamen cam gövdeli bir iPhone için patent aldı

Bu oyun kontrolü patentleri, geçen hafta ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi ve Avrupa Patent Ofisi tarafından Apple’a verildi. Çizimler farklı oyun denetleyicileri türlerini gösterdiğinden, patentler hala deneysel aşamada olduğunu belirtmek gerek. İlk patent 31 Mart’ta, ikincisi 10 Nisan’da yayınlandı.

Apple mühendislik ekibinin keşfettiği konseptlerden birinde şirket, Nintendo Switch Joy-Con’a benzer bir aksesuar tasarladı. Bu model hem iPhone hem de iPad ile dikey veya yatay yönde uyumludur.

İkinci seçenek iPhone için özel olarak tasarlanmıştır ve içinde düğmeler bulunan katlanır kutu olarak kullanılabilir. Buna ek olarak, kasa ayrıca ek oyun içeriğini ve hatta bir dokunmatik yüzeyi görüntülemek için küçük bir yerleşik ekrana sahip olacak.

Son olarak, daha klasik Joyce çubuk şekline sahip bir patent var. Bluetooth aracılığıyla iPhone, iPad ve Mac gibi tüm Apple cihazlarıyla uyumlu olacak ve cihazda oyun modunu etkinleştirmek ve hatta oyun oynarken bir aramayı cevaplamak için özel klavyelere sahip olacak.

Ancak Apple’ın bu ürünü ne zaman piyasaya süreceği ya da sürüp sürmeyeceği henüz belli değil. Siz Apple’ın yeni patenti hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir