Apple’ın ötesinde, daha fazla üretici katlanabilir cihazlara büyük yatırımlar yapmaya başlıyor. Yeni sızıntılara göre şirket kendi kendini tamir eden ekranlar üretebilir!

Son raporlar, şirketin ilk katlanabilir cihazının yakın zamanda hazır olmayacağını ima ediyor. Bununla birlikte Apple’ın katlanabilir iPhone’nunde kendi kendini iyileştiren bir ekranla kullanıcıların karşısına çıkacağı söyleniyor. Keza iddialar doğruysa şirketin katlanabilir modelini tanıtmasındaki gecikme normal karşılanabilir.

Patently Apple tarafından, Apple’ın yıllardır geliştirmiş olabileceği kendi kendini iyileştiren bir ekranı ortaya çıkaran yeni bir patent başvurusu tespit edildi. Patent, yakında çıkacak olan iPhone Fold’da kullanılacağı anlamına gelmese de, tartışılan teknoloji, katlanabilirlerin nasıl iyileştirilebileceğine dair ilginç bir yaklaşım sunuyor.

Katlanabilir iPhone ve iPad’in kendini onaran ekranları olabilir

Apple
Apple

Açıklamaya ve grafik gösterime bağlı olarak Apple, üstte ikinci bir katmanla zenginleştirilmiş bir örtü katmanı kullanabilir. Söz konusu olan ikinci katman, ortam ısısı veya ışığı uygulandığında üzerindeki eziklerin ve çiziklerin iyileştirilebileceği kendi kendini iyileştiren katmandır. İyileşme, katlanabilir cihazı şarj ederken mevcut olan elektrik akımı gibi diğer faktörler tarafından da başlatılabilir.

Ek olarak, mekanik menteşenin bitişik olarak konumlandırıldığı esnek bir bölgeden bahseder. Bu alanda, şeffaf dielektrik malzemelerden oluşan üçüncü bir katman tanıtılmaktadır. Bu malzemeler daha sonra kendi kendini iyileştiren tabakanın ihtiyaç duyduğu ısıyı veya elektriği uyarmaya yardımcı olabilir.

Apple, katlanmayan cihazlarda da aynı yaklaşımı kullanabilir. Ancak günümüzün katlanabilir cihazlarının eşlik ettiği zayıf yapı nedeniyle, kendi kendini iyileştirme, katlanır form faktörlerinde daha uygun olacaktır. Bu çığır açan teknolojiyi Apple’ın 2025’te piyasaya sürüleceği söylenen ilk katlama cihazında görüp göremeyeceğimizi söylemek için henüz çok erken. Sizce bu zaman çizelgesi Cupertino şirketi için şimdiden çok mu geç olacak?       

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir