Teknoloji üreticisi Apple’ın işlemci üreticisi olan Qualcomm ile 2019 yılında gerçekleşen davası sonrasında 5G çiplerde Qualcomm’a kalmamak adına kendi 5G çiplerini geliştirme girişimine başlamıştı. Ünlü analist Kuo’ya göre ise söz konusu bu 5G girişimleri beklenen sonuçla bitmedi. Bir süredir Apple’ın tedarikçisi konumunda bulunan Qualcomm için kendi 5G modem çipini geliştirmeye çalışan Apple, beklenen sonucu alamadı. Bu konu hakkında birçok söylenti çıksa da, beklenen bir türlü gerçekleşemedi. Ancak daha önceki analizlerin doğruluğu ile bilinen analist Ming – Chi Kuo’ya göre son yapılan paylaşım ile beraber Apple’ın 5G modem çip girişimlerinin başarısız olduğu gözüküyor.

Apple 5G çiplerini Qualcomm’dan tedarik etmeye devam edecek

45

Kuo tarafından yapılan araştırma neticesinde çip üzerindeki geliştirmelerin durdurduğu ifade ediliyor. Bu durumda ise Qualcomm’un 2023 yılı için iPhone modellerine 5G çiplerini tedarik etmeye devam edeceği anlamına geliyor. Daha öncelerinde Apple’ın 2023 yılında sunacağı iPhone cihazları için Qualcomm yongaları yerine şirketin kendi tasarlamış olduğu modem yongalarının yer alacağı iddia edilmişti. Ancak sonuçlara göre Qualcomm artık 2023 iPhone cihazları için %20 yerine %100 olarak yonga tedariği gerçekleştirecek. Bu noktada Apple’ın 5G çiplerini geliştirmeye devam etmesi ve tamamlanarak iPhone cihazlarda yer alması oldukça uzun bir zaman alacak.

Apple şirketi 2019 yılında Qualcomm ile olan davayı sonuçlandırdı ve iPhone ve iPad programlarında yer alan Qualcomm 5G modemlerini kullanmaya devam ediyor. Dava sonrasında ise Apple, kendi modem çiplerini geliştiriyordu. Ancak işler beklenildiği gibi bir türlü gitmedi ve Apple’ın 2023 ürünlerinde de Qualcomm üretimi 5G çipler görmeye devam edeceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir